X

Suuseksi

Suuseksi on yleinen seksitapa, jolla tarkoitetaan kumppanin sukuelinten tai peräaukon hyväilyä suulla. Suuseksissä sukuelimiä voi nuolla, imeä ja suudella ja samaan aikaan hyväillä myös käsin. Peräaukon suuseksistä käytetään yleisemmin nimitystä ”rimming”.

 

Peniksen hyväily suulla

Penistä voi nuolla varresta tai peniksen voi ottaa suuhun, jos se tuntuu mukavalta. Penistä voi imeä kevyesti tai pitää huulia peniksen ympärillä ja liikuttaa suuta ylös-alas peniksen ympärillä. Penistä voi hyväillä suulla ja kielellä ja samalla hyväillä kädellä. Myös kiveksiä ja kivesten ja peräaukon välistä aluetta voi hyväillä ja/tai nuolla.

Klitoriksen ja emättimen hyväileminen suulla

Koko vulvan aluetta voi hyväillä kielellä, suudella ja imeä kevyesti. Emättimen suuta voi hyväillä kielellä ja kielen voi työntää emättimeen. Klitorista voi nuolla, suudella ja imeä suoraan ja emättimen ympäriltä. Kysy kumppanilta mikä hänen mielestään tuntuu hyvältä!

Rimming

Sanalla ”rimming” tarkoitetaan peräaukon alueen hyväilyä suulla, esimerkiksi nuolemista.

Seksitautien tarttuminen suuseksissä

Suuseksissä on seksitautien tartunnan mahdollisuus. Kuppa, klamydia, tippuri, herpes ja kondylooma voivat tarttua suuseksissä suusta sukuelimiin tai sukuelimistä suuhun. Hiv-tartunnan riski suuseksissä on ainoastaan sillä osapuolella, joka saa siemennestettä, esiliukastetta tai emätineritettä suuhun. Hiv-tartunnan riski on suuseksissä huomattavasti pienempi kuin emätin- tai anaaliyhdynnässä.

Seksitauteja voi ehkäistä suuseksissä käyttämällä kondomia peniksen päällä tai suuseksisuojaa emättimen ja anaalin alueen päällä. Lue suuseksisuojasta lisää täältä!