X

Sooloseksi

Masturbointi, itsetyydytys, sooloseksi, runkkaaminen, vemputtaminen, tumputtaminen, itsensä koskettelu – rakkaalla asialla on monta nimeä!

 

Sooloseksillä tarkoitetaan seksiä itselle tärkeimmän henkilön kanssa – eli sinun itsesi kanssa. Se on turvallisempaa ja huomattavasti yksinkertaisempaa kuin seksi toisten ihmisten kanssa. Sooloseksissä on vain oma tarve, oma halu ja oma päätös. Itsetyydytys on sinua itseäsi varten. Etsi rauhallinen oma paikka ja nauti.

Sooloseksi voi olla mitä vain oman kehon koskettelua, hyväilyä ja hellimistä, josta tulee hyvä olo. Itsetyydytyksessä voi hyväillä esimerkiksi omaa penistään, kiveksiään, klitoristaan, vaginaansa, anaalin aluetta, pakaroitaan, nivusiaan, rintakehäänsä / nännejään, koko vartaloaan tai hieroa kehoaan vaikka sänkyä vasten. Jokaisella on omat mieltymyksensä, joten kannattaa käydä kaikki kehon osat läpi yksitellen hyväillen. On hyvä huomioida, että myös sooloseksissä voi stimuloida muitakin alueita kuin genitaaleja. Yllättikö sinua jonkun kehon osan herkkyys itsessäsi? Mikä oli mieluisin paikka koskettaa?

Sooloseksissä voi kokeilla erilaisia tekniikoita ja tapoja – itsetyydyttää voi käsin tai vaikka seksilelua tai suihkua apuna käyttäen. Keho on jokaisella ainutlaatuinen, mieltymykset ovat erilaisia ja kehon osien herkkyydet ovat yksilölliset, joten myös itsetyydytystavat eroavat toisistaan. Kokeile sopivia tapoja löytää nautinto vain itsesi kanssa.

Sooloseksin kautta opit itsestäsi erittäin tärkeitä asioita:

-Sinä ja kehosi on arvokas!
-Millaiset genitaalit ja keho sinulla on?
-Millaisesta kosketuksesta pidät?
-Millaisista ajatuksista kiihotut?
-Mistä sinä nautit?
-Millainen olo sinulle tulee sooloseksistä? Mitä ajatuksia herää?

Sooloseksin eli itsetyydytyksen monet hyödyt:

-Sooloseksi on turvallista seksiä, seksitautien riskiä ei ole.
-Sooloseksi on hyvä tapa tutustua omaan kehoon ja omiin seksuaalisiin mieltymyksiin.
-Itsetyydytyksessä voi viedä ajatuksensa ihan minne haluaa – kaikenlainen fantasiointi on ok.
-Sooloseksi rentouttaa ja tuottaa hyvää oloa.
-Itsetyydytys on turvallinen tapa kokea seksuaalista mielihyvää.
-Sooloseksin aikana voi oppia ja kokeilla loistavia tuotteita: kondomeja, liukuvoiteita tai seksileluja.
-On helpompaa tuntea mielihyvää kumppanin kanssa, kun ensin on tutustunut omaan kehoon, ja tietää, millaisesta kosketuksesta pitää ja mistä ei pidä. Opit arvostamaan omaa kehoasi ja tiedät paremmin, millaista kosketusta kumppanilta toivot ja kenties opastat.

Eikö sooloseksi sykähdytä?

Sooloseksi voi johtaa kiihottumiseen tai sen voi aloittaa, koska kiihottaa. Itsetyydytys ei kuitenkaan aina tuo nautintoa. On hyvä muistaa, että nautinto ja mielihyvä eivät ole yhtä kuin orgasmi. Nautintoa voi kokea myös ilman orgasmia. Itsetyydytyksen ei siis aina tarvitse päättyä orgasmiin, vaikka se joskus saattaa tullakin. Jos sooloseksi ei tuota nautintoa, eikä oikeasti ole edes kiihottunut, vaan aiheuttaa ennemmin tyytymättömyyttä, voi yhtä hyvin olla itsetyydyttämättä. Jos teet aina samalla tavalla ja se ei enää kiihota, voit kokeilla muita tapoja. Jos usein käyttää pornoa kiihokkeena itsetyydytyksessä, eikä se enää tuota samanlaista nautintoa, kannattaa välillä keskittyä vain omaan kehoon, hetkeen ja omiin tuntemuksiin ilman ulkopuolisia ärsykkeitä. Miltä kosketus oikeasti tuntuu, ja millainen kosketus ja minkä alueen kosketus tuntuu erityisen hyvältä? Itsetyydytyksestä voi kokeilla pitää myös taukoa, ja kokeilla taas, kun tekee oikein mieli. Muista myös, että itsetyydytys on sinua itseäsi varten, siihen ei voi ottaa muita mukaan ilman heidän suostumustaan. Jos sooloseksi ei yksinkertaisesti sykähdytä, sekin on ihan yhtä ok. Kaikki eivät ole kiinnostuneita itsetyydytyksestä tai muutenkaan seksistä. Nautintoa voi saada monesta muustakin asiasta kuin seksistä.