X

Kertaa seksitautien tartuntavat!

Kertaa seksitautien tartuntavat!

Kertaa seksitautien tartuntavat!

 

Hyvää Maailman seksuaaliterveyspäivää!

Seksitautien tarttumisesta huolehtimisen sijaan on mukavampaa keskittyä nauttimaan ihanasta yhdessä olemisesta! Seksitautien ehkäisystä huolehtiminen on olennainen osa nautinnollista seksiä ja jokainen voi löytää itselle sopivan tavan huolehtia omasta ja kumppanin tai kumppaneiden seksuaaliterveydestä ja seksitautien ehkäisystä. Videosta löydät infon, miten seksitaudit tarttuvat.

Seksitaudit tarttuvat emätin- tai anaaliyhdynnässä ilman kondomia tai suuseksissä (emättimen ja peräaukon hyväily suulla) ilman kondomia tai suuseksisuojaa.

Seksitautien tarttumisen voi ehkäistä tehokkaasti käyttämällä

  • kondomia emätinyhdynnässä
  • kondomia ja liukuvoidetta anaaliyhdynnässä
  • kondomia peniksen päällä suuseksissä
  • suuseksisuojaa emättimen tai peräaukon päällä suuseksissä
  • käyttämällä kondomia seksilelun päällä

Genitaaliherpeksen ja kondylooman tarttumista on vaikea ehkäistä 100 %, sillä ne voivat tarttua myös limakalvoja ympäröivältä ihoalueelta. Ne ovatkin kaikista yleisimpiä seksitauteja, joita ei erikseen testata, vaan ne todetaan oireiden perusteella.

Haluamme kannustaa jokaista tutustumaan ennakkoluulottomasti erilaisiin kondomeihin, suuseksisuojiin ja liukuvoiteisiin! Jokaiselle löytyy hyvä, nautintoa lisäävä ehkäisymenetelmä!

Ainiin, siitä piti vielä puhua, että kenelle ei olisi joskus käynyt niin, että ehkäisy jää syystä tai toisesta käyttämättä? Jos ja kun niin on käynyt, kannattaa ehdottomasti käydä seksitautitesteissä. Niihin pääset omalla terveysasemalla tai koulu- tai opiskelijaterveydenhuollossa. Seksitautitesteissä käyminen on jokaisen oikeus ja testeissä voi käydä tarvittaessa myös säännöllisin väliajoin.

Mahdolliset seksitautitartunnat on hyvä löytää ajoissa, jotta ne eivät hoitamattomina ehdi aiheuttaa terveydelle hankalia seurauksia. Seksitauteja kohtaan ei kuitenkaan tarvitse tuntea pelkoa. Useimmat seksitaudit ovat parannettavissa ja kaikkia seksitauteja voidaan hoitaa ja niiden oireita lievittää.

Käy vielä testaamassa sun tiedot tekemällä tämä tietovisa!

 

 

 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista