X

Seksivälineet

Erilaisia seksivälineitä voi käyttää tuomaan nautintoa itsetyydytyksessä ja seksissä toisen ihmisen/toisten ihmisten kanssa.

 

Seksivälineet voivat olla olennainen osa omaa seksuaalisuuden toteuttamista. Seksivälineitä on paljon erilaisia ja välineiden käyttötarkoitukset ovat erilaisia. Seksivälineiden valitsemisessa kannattaa panostaa laatuun. Seksivälineitä voi ostaa kivijalkakaupoista, isoista ruokakaupoista ja verkkokaupoista. Seksivälineiden ostamiselle ei ole ikärajaa. Seksivälineitä jaotellaan eri ryhmiin kaupoissa. Jaottelut voivat vaihdella kauppojen mukaan. Jatka lukemista niin saat tietoa erilaisista seksivälineistä!

Hieromasauvat

Hieromasauvoilla tarkoitetaan yleensä dildoa tai vibraattoria. Dildoilla tarkoitetaan usein penistä muistuttavia tekopeniksiä ja vibraattoreilla taas hieromasauvoja, joissa on värinää tuottava moottori ja mahdollisesti klitoriskiihotin. Dildoja voi käyttää monipuolisesti, mutta pääsääntöinen tarkoitus on penetraatio-, eli yhdyntäseksi, jossa dildoa käytetään emättimeen tai peräaukkoon.

Vibraattorit ovat väriseviä hieromasauvoja. Vibraattoreissa on moottori (1 tai 2) ja mahdollisesti klitoriskiihotin. Vibraattoreita ja dildoja on ulkonäöltään valtava määrä erilaisia. Näitä voi olla peniksen ulkonäköä jäljitteleviä tai virtaviivaisia, tyyliteltyjä tuotteita.

Moottoriltaan tehokkaampia ja isompia hieromasauvoja voi käyttää monien kehonosien hieromiseen, koskettamiseen ja hyväilyyn.

 

  • Jos seksivälineellä on seksitilanteessa useampi käyttäjä, seksitaudit voivat tarttua välineen kautta. Tällaisessa tilanteessa seksivälineen päällä tulee käyttää kondomia ja vaihtaa kondomi, kun hyväiltävänä oleva henkilö vaihtuu. Vaihtoehtoisesti väline tulee pestä huolellisesti lämpimällä vedellä käyttäjän vaihtuessa. Käytettäessä hieromasauvoja yhdynnässä vain yhteen henkilöön, ei ole seksitautien tarttumisen mahdollisuutta. Mikäli seksitautien tarttumisen mahdollisuutta ei ole, ei kondomia tarvita.
  • Seksiväline puhdistetaan pesemällä ne saippualla ja vedellä. Välineen tulee antaa kuivua kunnolla. Seksivälineet voi myös desinfioida keittämällä ne muutaman minuutin ajan, jos välineessä ei ole pattereita. Seksivälineissä voi myös olla tuotekohtaisia hoito-ohjeita.
  • Hieromasauvojen ja dildojen kanssa voi kokeilla liukuvoiteen käyttöä.

 

Anaaliseksiin tarkoitetut välineet

Anaaliseksiä ovat peräaukon stimuloimista sisältävä seksi. Anaaliseksissä voi käyttää seksivälineitä, kuten anaalitappeja, anaalihelmiä tai hieromasauvoja. Myös erityisesti eturauhasen kiihottamiseen suunnattuja välineitä on olemassa.

Anaaliseksiin tarkoitettujen välineiden yhteiskäytössä on seksitautien tarttumisen mahdollisuus. Välineiden päällä voi käyttää kondomia ja vaihtaa kondomia vaihdettaessa lelua ihmisten välillä. Välineet voivat olla myös henkilökohtaisia ja niitä ei jaeta toisten kesken.

 

  • Seksivälineeseen ja peräaukkoon tulee lisätä runsaasti liukuvoidetta, jotta peräaukon limakalvot pysyvät kunnossa ja seksi on nautinnollisempaa ja turvallisempaa.
  • Seksiväline puhdistetaan pesemällä ne saippualla ja vedellä. Välineen tulee antaa kuivua kunnolla. Seksivälineet voi myös desinfioida keittämällä ne muutaman minuutin ajan, jos välineessä ei ole pattereita.
  • Anaaliseksiin tarkoitettuja leluja ei voi siirtää suoraan emättimeen, vaan ne tulee puhdistaa välissä. Peräaukosta voi siirtyä emättimeen sinne sopimattomia bakteereja, mikä voi aiheuttaa tulehduksen.
  • Seksitaudit voivat tarttua seksivälineiden yhteiskäytössä. Anaaliseksi on turvallisempaa, kun välineen päällä pidetään kondomia ja liukuvoidetta, ja kondomi vaihdetaan, kun hyväiltävänä oleva henkilö vaihtuu.