X

SEKSIÄ ON MONENLAISTA – ja me ollaan ylpeitä siitä!

SEKSIÄ ON MONENLAISTA – ja me ollaan ylpeitä siitä!

SEKSIÄ ON MONENLAISTA – ja me ollaan ylpeitä siitä!

Iltalehti uutisoi eilen Hivpointin nuorten työn esitteestä ja kertoi, että esite kiertää brittien sosiaalista mediaa herättäen huomiota ja jopa raivoa.

Kyseessä on Hivpointin nuorten työ turvaseksiesite, jossa kuvataan, millaisissa seksitavoissa on seksitautien riski. Olemme ylpeitä moninaisuutta ja monenlaisia seksitapoja kuvaavasta seksuaalikasvatuksen materiaalistamme.

Mielestämme nuoret tarvitsevat selkeää tietoa siitä, miten seksitaudit tarttuvat. Nuorten kanssa työskentely on näyttänyt, miten isoja aukkoja monella nuorella on tiedoissa seksuaaliterveyttä koskien. Vika ei ole nuoren, vaan kasvattajien ja puutteellisen seksuaalikasvatuksen! On aikuisten vastuulla antaa nuorille tarvittavat tiedot ja turvataidot, jotta nuori osaa tehdä itseään ja kumppaneitaan kunnioittavia valintoja. Jos asiallista tietoa ei ole saatavilla, ainoaksi tietolähteeksi voi jäädä porno ja huhupuheet.

Asiakastyössä näemme, miten vähän eri seksitavoista on tietoa, miten vähän eri seksitavoista puhutaan ja miten huonosti eri suojautumisen tavat kuten kondomin ja suuseksisuojan käyttö tunnetaan.

On tärkeää, että Hivpointin nuorten materiaaleissa näkyy nuorten moninaisuus. “Jos näytetään vain yhdenlainen tapa olla tai vain yhdenlainen suhde, nuorelle voi tulla mielikuva, että se on ainoa oikea ja ainoa ”normaali” tapa olla”, nuorten työn suunnittelija Anni Susineva toteaa. Me olemme täällä rikkomassa normien lasikattoa, ja antamassa nuorille tilaa kasvaa omiksi ihaniksi itsekseen.

Seksuaalikasvatuksen materiaalimme saavat hyvää palautetta sekä nuorilta että kasvattajilta sallivasta ja ennakkoluulottomasta otteesta. Voit tutustua esitteeseen tästä!

 

Aiheet: Hivpoint, justwearit, KONDOMI, nuoret, seksiesite, seksuaalikasvatus, turvaseksi,

30-05-2018

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista