X

Seksi + suostumus = seksi

Seksi + suostumus = seksi

Seksi + suostumus = seksi

Seksi on yhteinen leikki, joka perustuu suostumukseen

Meiltä kysytään usein, oliko jokin tilanne seksiä, vaikka ei itse olisi sitä halunnut. Yksiselitteinen vastauksemme on, että seksuaalinen tilanne, jossa molemmat/kaikki osapuolet eivät ole omasta halustaan tai eivät ole voineet ilmaista haluaan, ei ole seksiä. Sellaisessa tilanteessa on kyse seksuaalisesta kaltoinkohtelusta. Seksiä ovat tilanteet, joissa siihen osallistuvat haluavat olla ja he voivat myös keskeyttää tilanteen niin halutessaan. Seksiä ovat siis sellaiset tilanteet, joissa on annettu seksiin suostumus. Seksi edellyttää aina kommunikoimista, eli on tarkkailtava omia ja kumppanin tuntemuksia ja kerrottava jos jokin ei tunnu miellyttävältä ja kysyttävä kumppanilta tämän fiiliksistä.

Mutta mitä suostumus oikein on ja mistä voi tietää, haluaako toinen seksiä?

  • Seksissä toisen ihmisen kanssa tulee aina olla molemminpuolinen suostumus.
  • Suostumuksella tarkoitetaan sitä, että seksiin osallistuvat haluavat seksiä ja voivat ilmaista suostumuksensa.
  • Suostumuksesta voi viestiä sanallisin tai sanattomin keinoin. On tärkeää havainnoida, miten toinen kehollaan viestii: onko toinen mukana jutussa? Tuleeko toinen kohti? Nauraako tai hymyileekö hän? Onko kosketus ja hyväily molemminpuolista? Estääkö toinen kosketusta jollakin tapaa? Näyttääkö toinen siltä, että hän nauttii? Pitääkö toinen sinusta kiinni? Onko toisella turvallinen olo?
  • Joskus voi tuntua hankalalta havaita, mitä toinen ajattelee tai haluaa. Silloin on hyvä kysyä asiasta suoraan. Hyviä kysymyksiä voivat olla esimerkiksi: ”Miltä tämä tuntuu?” ”Minkälaisesta kosketuksesta pidät?” ”Haluatko, että kosketan sinua toisella tavalla? ”
  • On tärkeää tarkastella molemminpuolista suostumusta seksiä ennen, seksin aikana ja seksin jälkeen. Esimerkiksi koskettelu ja hyväily voi olla ihanaa, mutta vaatteiden riisuminen menee liian pitkälle. Yhdyntä voi aluksi tuntua mukavalta, mutta hetken päästä ei tunnukaan. Aina voi lopettaa kesken tai harrastaa toisenlaista seksiä! Omia ja toisen rajoja on tärkeä kunnioittaa.
  • Nautinnollinen seksi ei ole itsekeskeistä, vaan hyvässä seksissä huomioidaan kumppanin toiveet ja tarpeet.
  • Suostumuksen periaate pätee kaikissa seksuaalisissa suhteissa seksikumppaneista avioliittoon.

Mitä sinä haluaisit tietää suostumuksesta? Lähetä kysymyksesi täältä!

Lukuvinkki: Inti Chavez Perez: RESPEKTIÄ -Seksikirja pojille. Kirjasta löytyy tietoa suostumuksesta, seksistä, kehoista, suostumuksesta ja mieltymyksistä. Kirja sopii ihan kaikille 🙂

 

Aiheet: SEKSI, suostumus,

26-04-2019

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista