X

Yhdyntä

Yhdyntä

Yhdyntä

Minua kiinnostaisi tietää vaginaalisesta yhdynnästä tarkemmin. Mitä kaikkea siinä tapahtuu, miten siinä toimitaan ja tehdään?

Vastaus

Kerrot, että haluaisit tietää vaginaalisesta yhdynnästä tarkemmin. Sinua kiinnostaa se, mitä siinä tapahtuu, miten toimitaan, ja mitä tehdään.

Vaginaalinen yhdyntä on yksi seksitapa muiden joukossa. Vaginaalisesta yhdynnästä puhuttaessa tarkoitetaan peniksen ja vaginan yhdyntää. Teknisesti tällä tarkoitetaan sitä, että penis viedään emättimen aukosta kokonaan tai osittain emättimeen. Vaginaalisen yhdynnän liike riippuu seksiasennosta. Se osapuoli, kumpi on päällä, on vapaampi liikuttamaan itseään. Jos päällä olevalla osapuolella on penis, sitä voi liikuttaa esimerkiksi edestakaisin tai pyörivällä liikkeellä. Erilaista liikettä emättimessä voi kokeilla niissä rajoissa, mikä molemmista osapuolista tuntuu hyvältä. Jos päällä olevalla osapuolella on vagina/emätin, hän voi liikuttaa lantiotaan erilaisin pyörivin, keinuvin tai ylös-alas liikkein. Liikkeessä korostuu lantion käyttö molemmilla osapuolilla. Penistä ei tule viedä emättimeen liian nopeasti, vaan on tärkeää kuulostella molemminpuolisesti, mikä tuntuu hyvältä, ja mikä ei. Mihinkään ei ole kiire!

On myös tärkeää muistaa, että vaginaalisen yhdynnän nautinnollisuuden ja mukavuuden kannalta itse tekniikka ei ole olennaisin asia. On hyvä harrastaa muunlaista seksiä ennen vaginaalisen yhdynnän kokeilua, jossa osapuolet hyväilevät ja hellivät toisiaan eri tavoin. Olennaisinta on se, että molemmat osapuolet haluavat kokeilla vaginaalista yhdyntää, ja molemmat ovat kiihottuneita. Kiihottuneisuus vaikuttaa sekä peniksen että emättimen alueen paisumiseen/turpoamiseen, mikä helpottaa vaginaalisen yhdynnän onnistumista ja lisää nautintoa. Peniksen paisumisesta käytetään sanaa erektio. Penis erittää myös esiliukastetta ennen siemensyöksyn tuloa, ja emätin puolestaan kostuu. Usein kiihottuminen itsessään vaikuttaa emättimen kosteuteen, mutta ei välttämättä tarpeeksi, ja siksi liukuvoiteiden käyttö on suositeltavaa, jotta emättimen limakalvot ja kondomi pysyvät ehjinä, ja voidaan välttää esimerkiksi hankauksen tai kivun tuntemukset. Voit lukea lisää liukuvoiteista ja kondomin käytöstä lisää täällä: https://justwearit.fi/kondomi/kondomi/ ja https://justwearit.fi/liukuvoide/

Vaginaalinen yhdyntä ei läheskään kaikille ole nautinnollisin seksin muoto, ja usein keho ja emättimen alue kaipaa kosketusta esimerkiksi sormin vaginaalisen yhdynnän lisäksi, jotta nautinto pääsee oikeuksiinsa. Vaginaalista yhdyntää ennen ja sen aikana klitoriksen ulkoisia alueita voi hyväillä sormin tai seksivälineiden avulla, liukuvoidetta käyttäen. Usein tämä tuottaa suuren osan nautinnosta.

Jos vaginaalinen yhdyntä sattuu, on hyvä keskustella siitä jonkun ammattilaisen kanssa. Esimerkiksi kouluterveydenhoitaja voi osata ohjata asiassa eteenpäin.

Toivottavasti sait vastauksen kysymykseesi! 😊

Terkuin,

Viivi

Aiheet: emätinyhdyntä, seksuaalinen nautinto,

18-10-2019