X

Seksitauti seksilelusta

Seksitauti seksilelusta

Seksitauti seksilelusta

Voiko sukupuolitauti tarttua lelusta jos lelu on pesty ennen käyttöä saippualla ja kiehuvalla vedellä n 30sec. Keinovagina kyseessä.

Vastaus

Moi,

Kysyit, voivatko seksitaudit tarttua seksileluista. Jos seksitilanteessa seksilelua käyttää useampi kuin yksi henkilö tai lelua siirretään esimerkiksi emättimen ja anaalin välillä, seksitaudin tarttuminen henkilöstä toiseen tai esimerkiksi emättimestä anaaliin on mahdollista. Tämän vuoksi seksilelun päällä tai peniksessä kannattaa pitää kondomia, ja käyttää seksilelun kanssa runsaasti liukuvoidetta. Liukuvoide lisää nautintoa ja pitää limakalvot ehjinä. Toinen vaihtoehto suojautua seksitaudeilta on tosiaan puhdistaa seksilelu käyttäjien välillä. Usein seksilelut ja -välineet myös vaativat jonkinlaista hoitoa.

Kerroit, että puhdistit ja keitit keinovaginan ennen käyttöä. Tässä tilanteessa ei ole seksitautien tarttumisen riskiä. Olet puhdistanut seksielun ennen käyttöä. Kannattaa kuitenkin aina tarkistaa, mitkä ovat tarkat puhdistus- ja hoito-ohjeet kullekin välineelle, kaikki seksivälineet eivät välttämättä kestä pesuaineita tai keittämistä.