X

Verta sormettaessa

Verta sormettaessa

Moi!
Muutamalla viime kerralla kun uusi tuttavuuteni on sormittanut minua on sen aikana ja jälkeen tullut emättimestä verta. Veri ei ole kirkasta sellaista kun haavasta tuleva vaan enemmänkin kuukautisveren näköista, sitä se ei kuitenkaan ole sillä syön e-pillereitä. En myöskään ole enää neitsyt, joten kalvon rikkoutuminen ei voi olla myöskään syynä. Koen olevani tarpeeksi kiihottunut ennen sormettamista. Mistä siis voisi olla kyse?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Mietit, mikä vuoksi sinulta tulee hieman verta sormetettaessa ja sen jälkeen. Näin nettineuvonnan kautta on vaikea yksinkertaisesti selvittää, mistä verenvuoto johtuu. Kuinka kauan olet syönyt e-pillereitä ja onko sinulla ollut muuten pientä välivuotoa e-pillereiden kanssa? Joskus, varsinkin ensimmäisten e-pillereiden käyttökuukausien aikana, saattaa esiintyä veristä ylimääräistä vuotoa (tiputtelua) silloinkin, kun käyttää tabletteja säännöllisesti. Tiputteluvuotoa voi esiintyä myös kauan e-pillereitä käyttäneillä. Tiputteluvuodon voi huomata myös seksin aikana. Silloin voi tulla juurikin kuvailemasi tapaista pientä vuotoa. Tiputteluvuoto e-pillereistä johtuen ei ole millään tavalla haitallista tai vaarallista, mutta voi olla itselle kiusallista. Apua tähän vaivaan kannattaa hakea gynekologin vastaanotolta. Hänen kanssaan voitte yhdessä miettiä, kannattaako ehkä e-pillerimerkkiä tai ehkäisyvalmistetta vaihtaa.

Tiputteluvuotoa voi aiheutua myös muista syistä. Olethan varmistanut, ettei sinulla ole seksitauteja. Jos sinulla on ollut suojaamatonta seksiä kumppaneiden kanssa, joista et tiedä, onko heillä seksitauteja, kannattaa hakeutua seksitautitesteihin.

Hyvä, että tiedostat, että kiihotut käsin hyväilystä ja pystyt nauttimaan siitä. Käsin hyväilyssä voi kokeilla myös liukuvoidetta, joka vielä lisää kiihottumisen tunnetta ja nautintoa sekä pitää limakalvot ehjinä.

Mukavaa vuoden alkua!

Maria

Aiheet: e-pillerit, immenkalvo, sormettaminen, sormetus, tiputteluvuoto, vuoto,

03-01-2017