X

vatsakipuja

vatsakipuja

Minulla on ollut jo viikon vatsakipeä. Vatsakipuja on ylä-ja alavatsassa. Olen miettinyt voiko vatsakivut johtua mahdollisesta raskaudesta tai seksitaudeista? Olen ollut suojaamattomassa seksissä poikaystäväni kanssa, mutta hän on sanonut ettei ole koskaan harrastanut suojaamatonta seksiä aiempien kumppaneidensa kanssa. Itse olen ollut suojaamattomassa seksissä kolmen eri ihmisen kanssa kesälomalla (en ole siis harrastanut kimppakivaa vaan kaikki kolme ovat erillisiä kertoja.) ennen kuin tapasin poikaystäväni.

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Selvittääksesi vatsakipujen syy sinun tulee olla yhteydessä terveyskeskukseen ja kertoa siellä vatsakivuistasi. Netin kautta emme voi tietää mistä vatsakivut johtuvat. Sinun olisi myös tärkeä käydä seksitautitesteissä, mikäli et ole vielä käynyt. Seksitautitesteihin pääset terveysaseman kautta tai sukupuolitautien poliklinikalla. Lisäksi sinun pitäisi keskustella ehkäisyneuvolassa raskauden ja seksitautien ehkäisystä. Eli yhdynnät ilman ehkäisyä voivat johtaa raskauteen tai seksitautitartuntaan, mikäli esimerkiksi kesän aikana jollain kumppanilla on ollut seksitautitartunta. Suojaamattomassa suuseksissä ja suojaamattomassa anaaliyhdynnässä on myös seksitautien tarttumisen riski.

Voisit ensimmäiseksi soittaa terveyskeskukseen ja kertoa vatsakivuista sekä kertoa, että tarvitset seksitautitestit. Kerro seksitautitestejä otettaessa, mitä seksiä sinulla on ollut. Kerro siis onko sinulla ollut suojaamatonta emätin- , tai anaaliyhdyntää tai suojaamatonta suuseksiä. Tämän jälkeen voit ottaa yhteyttä ehkäisyneuvolaan jutellaksesi raskauden- ja seksitautien ehkäisystä.

Ota terveysasemaan yhteyttä heti kun ehdit ja sitä kautta asia selviää.

Mukavaa loppuvuotta sinulle,

Anni

Aiheet: alavatsakivut, raskaus, SEKSITAUDIT, seksitautitesti, suojaamaton seksi, vatsakivut,

28-12-2015