X

Valkoisia pilkkuja peniksessä

Valkoisia pilkkuja peniksessä

Hei! Olen kohta 16 vuotias poika ja minulla on ollut peniksen varessa muutama valkoinen (paise)? Olen käyttänyt yhdynnässä aina kondomia. Ne paiseet ovat kovia sisältä kun venytät nahkaa ja kokeile. Olen aika huolissani

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Kerroit, että peniksesi varressa on muutama valkoinen paise. Kerroit myös, että olet käyttänyt aina kondomia yhdynnässä. Se on hyvä asia. Olethan muistanut käyttää kondomia myös suuseksissä, jos sellaista on ollut? Seksitaudit voivat tarttua myös suusta penikseen, jos on ollut suojaamatonta suuseksiä.

Jos sinulla on aina ollut seksiä vain kondomin kanssa, kyseessä ei ole seksitauti. On hyvin mahdollista, että peniksessä on talirauhasia, jotka ovat tukkeutuneet ja tulehtuneet, ja siten ovat muodostaneet valkoisia paiseita. Niitä ei kannata lähteä kuitenkaan omin sormin puristelemaan.

Suosittelen, etä hakeudut terveydenhoitajan tai yleislääkärin vastaanotolle esimerkiksi terveysasemallesi. Ainoastaan näyttämällä paiseesi, voit saada selvyyden, mitä ne ovat. Näin nettineuvonnassa on mahdotonta antaa sinulle selkeää vastausta. On tärkeää käydä näyttämässä niitä, jotta saat tarvittaessa hoidettua “paiseet” asianmukaisesti.

Mukavaa viikon jatkoa,

Maria

 

Aiheet: iho-oireet, KONDOMI, NÄPPYLÄT, näpyt, penis, SEKSITAUDIT, suojaamaton suuseksi, turvaseksi,

28-09-2016