X

Touhutipoista raskaaksi?

Touhutipoista raskaaksi?

Touhutipoista raskaaksi?

Kuinka suurella todennäköisyydellä miehen "touhutipat" aiheuttavat raskauden? Penis kostuu kuitenkin hyvin usein ja tuo näitä touhutippoja pintaan. Pitkän ja vahvan parisuhteen vuoksi emme käytä jatkuvasti kondomia yhdynnässä, ja jos käytämme niin vasta miehen lähellä lauetessa. Itse en voi käyttää e-pillereitä enkä ole harkinnut muita vaihtoehtoja sen tarkemmin.

Vastaus

Hei,

kiitos kysymyksestäsi. Mietit, miten todennäköistä on tulla raskaaksi touhutipoista, eli esiliukasteesta, jota tulee peniksestä ennen varsinaista siemensyöksyä. Touhutippojen mukana voi päästä siittiöitä emättimeen emätinyhdynnän kautta. Tämän vuoksi esimerkiksi keskeytettyä yhdyntää ei suositella käytettävän ehkäisymenetelmänä. Yhdynnässä voi tulla raskaaksi, vaikka kumppani ei laukeaisi emättimen sisälle. Ja mitä useammin on emätinyhdyntää ilman kondomia tai hormonaalista ehkäisymenetelmää, sitä todennäköisempää on jossain kohtaa tulla raskaaksi.

Suosittelisin, että kävisit kumppanisi kanssa keskustelua siitä, minkälainen ehkäisymuoto sopisi teille parhaiten, jos raskaus ei ole teille toivottu asia. Jos on säännöllisesti emätinyhdyntöjä ilman mitään ehkäisyä, raskaus on jossain kohtaa mahdollinen. Tästä teidän olisi hyvä yhdessä keskustella. Jos kondomin käyttö tuntuu luontevammalta vaihtoehdolta raskauden ehkäisyyn, sekin on hyvä ja tehokas raskauden ehkäisyväline. On totta, että kaikille e-pillereiden käyttö ei sovi. Hormonaalisessa ehkäisyssä löytyy myös erilaisia vaihtoehtoja, joista kannattaa tiedustella gynekologilta tai ottaa puheeksi esimerkiksi opiskelijaterveydenhuollossa. Ehkäisystä puhuminen on suhteessa yhteinen asia, ja toivottavasti löydätte teille sopivan menettelyn.

Toki on hyvä muistaa, että seksitapoja on monia. Emätinyhdyntä on vain yksi niistä. Seksiä on mahdollista toteuttaa monella tavalla, jossa ei tarvitse miettiä raskaaksi tulemisen mahdollisuutta.

Aiheet: e-pillerit, EHKÄISY, KONDOMI, raskaus,

08-05-2018