X

Testit vain emättimestä

Testit vain emättimestä

Testit vain emättimestä

Kun aloitin suhteeni kävin testeissä ja kaikki ok. Nyt vasta opin, että testit olisi pitänyt ottaa myös nielusta ja peräsuolesta, mielestäni näin ei tehty. Minulla on siis mahdollisuus että nielussani/peräsuolessa on oireeton sukupuolitauti, koska minulla oli näitäkin yhdyntöjä? Ja nyt minulla olin tarvetta testeihin? ajatus vaivaa.

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Kerroit, että sinua on alkanut vaivaamaan se, että et ole aikaisemmin testeissä käydessäsi tiennyt, että seksitavasta riippuen näytteet saatetaan ottaa eri paikoista. Se on totta. Jos sinulla on ollut anaaliyhdyntää vastaanottavana osapuolena ja suuseksiä antavana osapuolena, tippuri-ja klamydianäytteet otetaan peräaukosta ja nielusta.

Useimmat seksitaudit voivat olla oireettomia. Pitkään hoitamattoman seksitautitartunnan seurauksena voi ilmetä joskus myöhemmin erilaisia tulehduksia tai esimerkiksi klamydian ikävänä seurauksena voi olla lapsettomuutta.

Hyvä, että olet uuden suhteen alkaessa käynyt seksitautitesteissä. Se on hyvä perusperiaate. Toki testit ovat jääneet hieman puutteellisiksi. Voit itse punnita ja pohtia aikaisempia seksisuhteitasi ja miettiä, tuntuuko sinusta siltä, että tarvetta testeille vielä olisi. Jos asia vaivaa sinua, voit jutella asiasta myös kumppanisi kanssa.

Mukavaa aurinkoista viikkoa,

Maria

Aiheet: näyte, SEKSITAUDIT, seksitaudit suussa, seksitautitesti,

14-02-2017