X

Terskassa ja esinahan alla näppylöitä

Terskassa ja esinahan alla näppylöitä

Terskassa ja esinahan alla näppylöitä

Hei! Olin eilen tyttöystäväni kanssa ja harrastimme seksiä ilman kondoomia ekaa kertaa elämässäni ja tyttöystävällänikin oli ensimmäinen kerta jonka jälkeen seuraavana päivänä terskaan ja esinahan alle on ilmestynyt todella pieniä näppylöitä jotka muistuttavat todella pieniä finnejä ne eivät ole ns kasoissa vaan ihan ympäri terskaa satunnaisesti näppylät eivät kutia eivätkä oireile.

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Mietit, mitä näppylöitä sinulle on ilmestynyt terskaan ja esinahan alle. Kerroit, että olit ensimmäisen kerran yhdynnässä tyttöystäväsi kanssa ilman kondomia. Kerroit myös, että teillä kummallakaan ei ole ollut aikaisemmin suojaamatonta seksiä muiden kanssa. Hyvä, että olette keskustelleet siitä, onko seksitautien tarttumisen mahdollisuutta ja minkälaista ehkäisyä näin ollen tarvitsette. Jos kummallakaan ei ole aikaisemmin ollut suojaamatonta seksiä kenenkään toisen kanssa, seksitautien riskiä ei ole. Huomioittehan kuitenkin, että emätinyhdynnässä on raskauden mahdollisuus, joten jonkinlaista ehkäisyä tulisi käyttää, jos raskaus ei ole toivottu.

Pienet näppylät terskassa ja sen alueella voivat olla esimerkiksi ihon ärsytyksestä johtuvaa ihottumaa. Se voi johtua saippuan käytöstä, hankaavista housuista tai esimerkiksi yhdynnästä, jossa on syntynyt limakalvoja ärsyttävää hankausta. Yhdynnässä ja toisen hyväilyssä voi kokeilla liukuvoidetta, joka lisää nautintoa ja pitää limakalvot ehjinä. Penistä ei kannata pestä saippualla, vaan intiimihygieniaan kannattaa käyttää siihen tarkoitettuja pesutuotteita, joita saa esimerkiksi apteekista. Myös erilaisia voiteita ja öljyjä löytyy herkän ihon rauhoittamiseksi.

Jos näppylät eivät pian häviä itsestään, kannattaa käydä näyttämässä niitä lääkärille tai terveydenhoitajalle.

Rauhallista Joulua,

Maria

Aiheet: eka kerta, esinahka, NÄPPYLÄT, näpyt, oireeton, penis, suojaamaton seksi, terska,

22-12-2016