X

terskan paisuminen ja peniksen sykkiminen

terskan paisuminen ja peniksen sykkiminen

terskan paisuminen ja peniksen sykkiminen

Oon 15v poika. Kuuluuko terskan paisua kun kiihottuu? Se tuntuu kipeältäkin mitä enemmän kiihottuu. Kun harrastaa runkkaamista tai vaikka suuseksiä voiko peniksen kovalle sykkimiselle tehdä jotain ettei sykkisi niin paljon? Ennen laukeamista sitä tapahtuu pitkän aikaa ja se on hassua. Siemensyöksyssäkin on kovaa sykkimistä ja samalla siemenneste purskahtelee todella voimakkaasti ulos monta kertaa. Terska on aina laukeamisen jälkeen todella punainen ja märkäkin. Aika usein terska paisuu niin paljon, että se tulee esinahan alta kokonaan esille. Silloin esinahka tuntuu kireältä varressa. Esinahan alta tulee vielä näkyviin sellaista vaaleaa töhnää. Kuulostaako ne tavallisilta?

Vastaus

Kiitos yhteydenotosta nettineuvontaan!

Pohdit terskan paisumista kiihottuessa sekä kipua, jota kiihottuessa tuntuu. Pohdit myös laukeamiseen liittyvää sykkivää liikettä sekä kireyden tunnetta esinahassa.

Kertomasi muutokset terskassa ovat tavallisia ja normaaleja. Kun penis jäykistyy, terska paisuu kuten myös peniksen varren paisuvaiskudokset. Tällöin terska tulee esille esinahan alta. Myös väri usein muuttuu tummemmaksi veren pakkautumisen takia. Kun laukeaa, peniksen sykkiminen ja nytkähtely on myös tavallista. Tätä voi tapahtua saadessa orgasmin tai ejakuloidessa eli peniksen päästäessä siemennestettä. Tuottaako tämä sykkiminen sinulle kipua vai onko tunne lähinnä hassu? Jos kyse on lähinnä hassusta tunteesta niin ehkä sinua helpottaa tieto siitä, että muillakin penis sykkii samoista syistä. Kyseessä on siis ihan normaali asia. Jos sykkiminen puolestaan tuottaa kipua niin on hyvä selvittää, mistä kipu johtuu. Kerrot kireyden tunteesta esinahassa peniksen varressa, ja pohdin, että voisivatko epämukavuuden tunteet johtua tästä. Kireyden tunnetta voi koettaa helpottaa kotikonstein niin päivittäisellä esinahan venyttelyllä. Tässä tulisi käyttää ihoöljyä tai rasvaa apuna runsaasti niin, että ensin levittää rasvaa/öljyä terskalle ja esinahalle. Tämän jälkeen voi hellävaraisesti venyttää esinahkaa taaksepäin niin, että terska tulee näkyviin. Venytyksen ei tule aiheuttaa kipua. Venytellessä voi myös hieroa esinahkaa. Jos kuukauden kuluttua tilanne ei ole helpottanut niin asiasta olisi hyvä keskustella terveydenhoitajan tai lääkärin kanssa.

Peniksen huolellinen pesu on myös tärkeää, ja kuten olet huomannut, esinahan alle voi kertyä likaa. Kuvaamasi valkoinen töhnä voi olla smegmaa eli talia (kuolleita ihosoluja ja rasvaa), joka on tärkeä pestä pois. Penis tulisi pestä päivittäin, myös esinahan alta. Pesussa tulee olla hellävarainen. Pelkkä vesi voi riittää hyvin, mutta jos tali on kovettunut kiinni niin voit käyttää apuna rasvaa. Myös peniksen kuivaus on tärkeää, ja se tulisi taputella kuivaksi myös esinahan alta tulehdusten välttämiseksi.

Jos vielä jokin aiheeseen tai vastaukseeni liittyen mietityttää, tule ihmeessä seksuaalineuvonta-chattiin keskustelemaan asiasta. Meillä on seksuaalineuvonta-chat joka torstai klo. 14-17. Toivottavasti vastauksestani on apua!

Terkuin,

Viivi

 

 

Aiheet: ahdas esinahka, erektio, KIIHOTTUMINEN, Smegma, terska,

10-12-2019