X

Siittiön eliniästä

Siittiön eliniästä

Siittiön eliniästä

Moi!

Naisen hedelmällinen aika kuulemma "auttaa" siittiöitä selviämään elossa pidempään suotuisien kehon olosuhteiden takia ovulaatioon asti.
Onko mahdollista, että ennen naisen hedelmällisen ajan alkamista (noin. kuukautiskierron ensimmäisen vko aikana) sisään päässeiden siittiöiden elinikä pitenee, mikäli ne ovat toimintakykyisiä vielä naisen hedelmällisen ajan alkaessa (kuukautiskierron toinen vko) ja näin selviäisivät pidempään kuin tuon keskimääräisen siittiön eliniän (3-5pvä)? Sekä mahdollisesti selviäisivät ovulaatioon asti, eli arviolta kierron 14:sta päivään?

Vastaus

Kiitos yhteydenotosta nettineuvontaan!

Nykyisen tiedon mukaan siittiöt säilyvät hedelmöityskykyisinä noin 3-4 päivää, mutta poikkeustapauksia on niin, että siittiö elää naisen elimistössä pidempäänkin. Toinen siittiö kuolee nopeammin kuin toinen. Hedelmöityskyky joka tapauksessa laskee ajassa. Tärkeintä tässä on tietää se, että siittiöiden kyky elää naisen elimistössä tekee esimerkiksi “varmojen päivien” laskemisen haasteelliseksi. Nuoren ei kannata luottaa varmojen päivien laskemiseen, mikäli ei halua missään nimessä tulla raskaaksi.

Toivottavasti vastauksestani on apua!

Terkuin,

Viivi

Hivpointin vapaaehtoinen seksuaalineuvoja

Aiheet: siittiöt,

23-01-2020