X

siemensyöksyjen puute

siemensyöksyjen puute

siemensyöksyjen puute

Hei vaan. Olen 18 vuotta juuri täyttänyt mies, ja haluaisin vastauksia muutamaan kysymykseen. Onko mielestänne mitä haittaa siitä, jos ei harrasta ollenkaan itsetyydytystä, eikä saa siemensyöksyjä? Useinhan sanotaan, että siemensyöksyt ovat terveydelle hyväksi, joten onko sitten pahaksi jos ei niitä ole? Mitä konkreettista hyötyä niistä on? En tiedä mistä johtuu, mutta minulla ei ole koskaan ollut mitään kiinnostusta itsetyydytykseen. Terveystarkastuksessa kysyttiin pari vuotta sitten siemensyöksyistä. Terkkari ihmetteli, kun kerroin, ettei minulla ole ollut vielä yhtään. Jos ei 18 ikävuoteen mennessä ole saanut siemensyöksyä, on kuulemma syytä epäillä onko kaikki kuten pitäisi. Jos olisin itsetyydytystä kokeillut, olisin kai voinut saada siemensyöksyn. En kuitenkaan ala kokeilla kuinka kävisi. Tärkeää tietysti on, että olisin muuten kunnossa. En ole itse huomannut mitään vaivoja, joten käsittääkseni asiat ovat ihan mallillaan. Haluaisin vielä kuulla teidän kantanne tapaukseeni.

Vastaus

Hei,

Pohdit, onko haittaa siitä, ettei itsetyydytä tai saa siemensyöksyjä. Itsetyydytyksen hyödyistä puhutaan nykyään konkreettisesti ja paljon sen vuoksi, että se on aikaisemmin nähty aika kielteisenä ja haitallisena asiana, mikä ei pidä paikkansa. Itsetyydytyksestä ei ole haittaa, vaan on hyvä tapa tutustua kehoonsa ja oppia myös tunnistamaan, millainen kosketus tuntuu itsestä hyvältä ja tuottaa mielihyvää ja rentouttaa. Kerroit, että sinulla ei ole kiinnostusta itsetyydytykseen, ja tämä onkin se olennaisin asia. Itsetyydytys eli sooloseksi on seksiä itsensä kanssa, ja se on ok, jos sitä haluaa tehdä, on sitten suhteessa tai ei ole suhdetta. Kenenkään ei ole pakko itsetyydyttää, eikä kaikilla ole kiinnostusta siihen, ja se on ihan yhtä ok. Jos ei tee mieli itsetyydyttää, voi aivan yhtä hyvin olla itsetyydyttämättä. Iällä ei myöskään ole tässä merkitystä. Mielihyvän ja rentoutumisen tunteen voi saada monesta muustakin asiasta kuin seksistä ja siemensyöksyistä. Siemensyöksyt eivät ole siis välttämättömiä. On sinun oma asiasi, haluatko sitä tai et. Molemmat yhtä ok.

Jos terveystarkastuksessa on todettu, että olet terve, koet itsesi terveeksi, ja penis toimii muuten miten pitää, ei ole mitään syytä, miksi pitäisi itsetyydyttää tai saada siemensyöksyjä. Jos tämä on itsellesi ok, voit olla hyvillä mielin.

Seksuaalineuvoja, Maria