X

Seksitaututien tarttuminen

Seksitaututien tarttuminen

Moikka! Minä ja poikaystäväni harrastettiin vähän aika sitten ensimäisen kerran seksiä, eli siis tämä kerta oli kummallekkin aihan eka kerta eli kummatkin olivat ennen neitsyitä. Käytimme yhdynnässä kortsua, mutta kun minä otin häneltä suihin, ja hän antoi minulle suuseksiä, niin emme käyttäneet minkäänlaista suuseksisuojaa. Haluaisin siis tietää että onko meillä nyt seksitauti mahdollinen, vaikka edellisiä seksikumppaneita ei kummallakaan ole aikaisemmin ollut? Ja jos hankkisin e pillerit ja emmekä käyttäisi kortsua edes yhdynnässä, niin voisimmeko siitäkin saada seksitaudin?

Vastaus

Moikka!

Kiitos kysymyksestäsi. Kerroit, että sinulla on ollut ensimmäistä kertaa seksiä poikaystäväsi kanssa ja pohdit seksitautien mahdollisuutta.

Olet ymmärtänyt ihan oikein, että seksitaudit tarttuvat suojaamattomassa seksissä, eli suuseksissä tai emätin- tai anaaliyhdynnässä silloin, kun kondomia tai suuseksisuojaa ei ole käytössä. Seksitauti voi tarttua henkilöltä, jolla on ollut aiemmin suojaamatonta seksiä sellaisen kumppanin kanssa, jolla on jokin seksitauti. Seksitaudit ovat usein oireettomia, joten ennen kondomin poisjättämistä on hyvä käydä seksitautitesteissä silloin, jos on ollut edellisten kumppaneiden kanssa suojaamatonta seksiä.

Koska teillä kummallakaan ei kertomasi mukaan ole ollut seksiä aiemmin kenenkään muun kanssa, ei teillä ole ollut tilannetta, jossa seksitaudin olisi voinut saada. Teillä ei siis ole mitään seksitautien riskiä. Jos päätät aloittaa pillerit ja jätätte kondomin pois, voitte edelleen olla turvallisin mielin niin kauan kuin olette toistenne ainoat kumppanit.

Kauniita talvipäiviä!

Teija

Aiheet: e-pillerit, eka kerta, KONDOMI, neitsyt, SEKSITAUDIT, suojaamaton suuseksi, SUUSEKSI,

06-02-2017