X

Seksitaudit ja suuseksi

Seksitaudit ja suuseksi

Hei,

Kysyn mieltäni vaivaavasta asiasta. Harrastin miehen kanssa seksiä, yhdynnässä oli kondomi käytössä ja suuseksissä ei ollut. Olin vastaanottavana osapuolena suuseksissä. Kävin jälkikäteen varmuuden vuoksi sukupuolitautitesteissä, koska tajusin suuseksissäkin sukupuolitaudit voivat tarttua.

Klamydia- ja tippuritestit otettiin virtsanäytteestä. Mieltäni jäi kaivamaan, että voinko luottaa testituloksen negatiivisuuten ja eihän minulta tarvitse ottaa näytettä suusta, koska olin vastaanottava osapuolena suuseksissä? Luin, että näyte otetaan ensivirtsasta. Onko se ainoastaan silloin luotettava?

Vastaus

Hei!

Kysyt seksitautien tarttumisesta suuseksissä. Klamydia ja tippuri voivat tarttua suuseksissä kummallekin osapuolelle. Tarttuvuus suuseksissä on kuitenkin heikompi kuin suojaamattomassa yhdynnässä. Suuseksissä suurempi tarttumismahdollisuus on sukupuolielimestä nieluun verrattuna nielusta sukupuolielimeen. Mikäli on antanut toiselle suuseksiä (saanut toisen genitaalialueen eritteitä suuhunsa), täytyy näyte ottaa nielusta, mutta tässä tapauksessa sinulta otettu virtsanäyte on riittävä, sillä kerrot vain vastaanottaneesi suuseksiä. Voit siis luottaa testitulokseen!

Terveisin,

Veera

Aiheet: klamydia, KONDOMI, seksitautitesti, seksitautitestit, suojaamaton suuseksi, SUUSEKSI, tippuri, virtsanäyte, yhdyntä,

08-03-2016