X

Seksitaudit dildosta

Seksitaudit dildosta

Seksitaudit dildosta

Moikka,

kiitos kysymyksestäsi. Kerroit, että olit tilanteessa, jossa dildo laitettiin toisen vaginasta sinun peräaukkoosi. Yleisimmät seksitaudit, kuten klamydia ja tippuri, voivat tarttua seksilelujen välityksellä. Sen vuoksi on tärkeää, että seksilelu puhdistettaisiin kunnolla käyttäjien välillä tai vaihtoehtoisesti dildon päällä voi pitää kondomia ja vaihtaa kondomi, kun lelu siirretään toiselle osapuolelle käytettäväksi. Lisäksi seksileluja käytettäessä kannattaa kokeilla liukuvoidetta, sillä se lisää nautintoa ja pitää limakalvot ehjänä. Erityisen tärkeää liukuvoiteen käyttö on, kun dildo työnnetään peräaukkoon, sillä siellä ei ole luontaista liukastetta.

Kuvailemassasi tilanteessa on siis mahdollista saada seksitautitartunta. Sinun kannattaa hakeutua seksitautitesteihin esimerkiksi sukupuolitautien poliklinikalle, opiskelijaterveydenhuoltoon tai terveysasemalle. Sinun on hyvä mainita, että näyte tulee ottaa peräaukosta. Peräaukkoon mahdollisesti tullut tartunta ei nimittäin näy virtsanäytteellä.

Asettelit kirjoituksesi niin, että sanoit, että sinulle “kävi niin.” Jouduitko tilanteeseen tahtomattasi vai olitko tilanteessa mukana vapaaehtoisesti? On tärkeää muistaa, että seksin on tarkoitus olla ihanaa ja tuntua hyvältä ja turvalliselta. Hyvä seksi tuntuu hyvältä ennen seksiä, seksin aikana ja seksin jälkeen. Jos jokin asia ei tunnu itsestä hyvältä, se kannattaa sanoa ääneen, ettei jälkikäteen aiheudu mielipahaa ja pelkoja tilanteesta.  Kukaan toinen ei myöskään saa pakottaa tai painostaa sellaiseen seksiin, jota itse ei halua tai ole valmis.

Kaikkea hyvää sinulle,

Maria

 

 

 

Aiheet: dildo, seksilelut, seksitauti,

15-06-2017