X

Seksitaudit

Seksitaudit

Moi.
Harrastin suojaamatonta seksiä kanadalaisen pojan kanssa. Minkälaiset sukupuolitautitestit ovat riittävät, kun kumppani on ollut ulkomaalainen? Onko samat taudit yleisiä Suomessa ja pohjois-amerikassa?

Vastaus

Hei!

Kannattaa käydä seksitautitesteissä, joissa testataan klamydia, tippuri ja hiv. Nämä ovat tavallisimmat seksitautitestit ja riittävät suurimmassa osassa tilanteista, missä on ollut suojaamatonta seksiä. Klamydia ja tippuri ovat bakteeritauteja, ja huomattavasti yleisempiä (niin Suomessa kuin ulkomaillakin) ja helpommin tarttuvia kuin hiv. Klamydia- ja tippurinäytteet tulee ottaa eri paikoista seksitavoista riippuen. Eli jos seksiin on kuulunut emätinyhdyntää, tulee ottaa virtsanäyte, suuseksin jälkeen nielunäyte ja anaaliyhdynnän jälkeen näyte peräaukosta. Hiv-testi on aina verikoe. Muut näytteet voidaan ottaa jo parin viikon kuluttua seksitilanteesta, hiv aikaisintaan kuukauden ja mielellään 2-3 kuukauden kulutua.

Kondomin käyttö suuseksissä ja kondomin ja liukuvoiteen käyttö yhdynnässä suojaa kaikilta seksitaudeilta. Mutta hienoa, että olet suojaamattoman seksin jälkeen hakeutumassa testeihin!

Oikein hyvää loppuvuotta sinulle!

Veera

Aiheet: SEKSITAUDIT, seksitautitesti, suojaamaton seksi,

11-12-2015