X

Seksin tekeminen

Seksin tekeminen

Seksin tekeminen

Mitä tehdään suuseksissä ja yhdynnässä? Pitääkö sitten tehdä jotain eri tavalla, jos vaikka esinahka on nuorena tiukka?

Vastaus

Kerrot esinahan tiukkuudesta, ja sen vaikutuksesta seksiin. Kysyt myös suuseksistä ja yhdynnästä, ja siitä, mitä niissä tehdään. Aloitan vastaukseni seksitavoista, ja kerron lopuksi esinahan tiukkuudesta/ahtaudesta.

Seksitapoja on monenlaisia ja monia asioita voi kutsua seksiksi. On aina yksilökohtaista, minkä kokee seksinä, ja minkä ei. Seksiä voi harrastaa yksin esimerkiksi itseä hyväilemällä sormin tai seksivälineellä. Tästä puhutaan masturbointina, itsetyydytyksenä tai sooloseksinä. Kumppanin kanssa seksi on seksiä, kun molemmat ajattelevat niin ja haluavat sitä. Seksiä voi olla myös kumppanin hyväily eripuolilta kehoa käsien, kehon tai seksivälineiden avulla. Myös suutelun voi halutessaan ajatella tarkoittavan seksiä. Suuseksillä puolestaan tarkoitetaan seksiä, jossa suulla ja kielellä hyväillään kumppanin genitaalialueita. Suuseksinä voidaan pitää myös peräaukon hyväilyä suulla. Yhdyntä puolestaan voidaan karkeasti jakaa emätin- ja anaaliyhdyntään. Emätinyhdynnässä penistä liikutetaan emättimessä, ja anaaliyhdynnässä penis viedään sisään peräaukon kautta.

Seksiä harrastaessa on tärkeää muistaa nautinnon ja kiihottuneisuuden merkitys. Seksissä voi tehdä ja tutkia monenlaisia asioita, ja on tärkeää, että uskaltaa ilmaista kumppanille, mitä seksiltä toivoo ja kysyä kumppanilta, mistä hän pitää. Ei ole olemassa ”oikeaa” seksiä, ja seksi on aina niin vakituisen kuin uuden kumppanin kanssa omanlaisensa tutkimusmatka.

Puhut myös esinahan tiukkuudesta, ja sen mahdollisesta vaikutuksesta seksiin. Esinahan ahtaus on pienillä lapsilla yleistä, mutta kasvun myötä tilanne usein helpottaa. Pystytkö liikuttamaan esinahkaa niin, että terskan tyveä saadaan näkyviin? Tuottaako esinahan liikuttaminen sinulle kipua? Voit hellävaraisesti yrittää liikuttaa ja hieroa sitä kosteuttavan voiteen tai öljyn avulla. Voitele sekä esinahka että terska. Tämä on eräänlainen venytysharjoitus, ja on tärkeää, että venytyksen lopettaa, jos se tuottaa kipua. Tätä tulisi tehdä päivittäin kuukauden ajan, ja jos tilanne ei helpota niin olisi hyvä hakeutua lääkärin vastaanotolle. Esinahan ahtaus voi myöhemmin olla riski erilaisille tulehduksille. Voit kuitenkin huoletta harrastaa sooloseksiä tai seksiä kumppanin kanssa! On hyvä pitää huolta hygieniasta, ja jos sinulla ilmenee kipuja tai peniksesi iho ärtyy, niin ota yhteyttä esimerkiksi kouluterveydenhoitajaan niin hän osaa ohjata sinua eteenpäin.

Toivottavasti vastauksestani on apua!

Terkuin,

Viivi, seksuaalineuvoja

Aiheet: esinahan ahtaus, seksitavat,

03-10-2019