X

Saako kaikki terveydenhoitajalta kondomeja?

Saako kaikki terveydenhoitajalta kondomeja?

Saako kaikki terveydenhoitajalta kondomeja?

Olen 7luokalla ja en ole enää neitsyt. Olemme turvallisesti poikaystäväni kanssa harrastaneet seksiä enemmänkin kuin kerran.
Meidän kondomit ovat loppuneet, ja emme kumpikaan kehtaa mennä ostamaan kaupasta niitä, joten ajattelin että terveydenhoitajalta voisi varmasti saada jos kysyy.
Mutta antaako ne kaikille jotka niitä kysyvät? Miten kehtaan kysyä, mikä olisi asiallisin keino?

Vastaus

Moikka!

Kiitos kysymyksestäsi. Pohdit, että saako kuka tahansa terveydenhoitajalta kondomeja. Teiltä on poikaystäväsi kanssa kondomit loppunut ja ette kehtaa ostaa niitä kaupasta ja mietitte mistä saisitte kondomeja.

Ensinnäkin, hienoa että olette poikaystäväsi kanssa harrastaneet seksiä turvallisesti käyttämällä kondomia. Koulun terveydenhoitajalta pitäisi kondomeja saada kaikkien niitä haluavien ihan vaan pyytämällä. Voit vaikka käydä joku päivä terveydenhoitajan luona ja kysyä ihan vain suoraan, että voiko häneltä saada kondomeja. Voitte halutessanne käydä myös yhdessä pyytämässä kondomeja. Myös kunnan ehkäisyneuvolasta voi pyytää kondomeja. Ehkäisystä voi muutenkin jutella ehkäisyneuvolassa varaamalla sinne ajan.

Ymmärrän, että kondomien ostamiseen liittyy paljon erilaisia tunteita ja niiden ostaminen voi nolottaa. Monia aikuisiakin nolottaa kondomien ostaminen. Kuitenkin kondomien ostaminen on vastuullista ja jokaisella on oikeus ostaa kondomeja. Kondomien ostamiselle ei ole ikärajoja ja voitte ostaa kondomeita ihan ruokakaupasta. Mikäli kävisi niin, että teille ei myytäisi kondomeja, voisitte laittaa meille viestin ja kertoa, että missä kaupassa tilanne on käynyt niin me voimme olla kauppaan yhteydessä.

Eli koulun tai ehkäisyneuvolan terveydenhoitajalta voi pyytää kondomeja ja myös kaupasta voi niitä ostaa. Toivottavasti saatte kondomeja ja voit olla meihin yhteydessä mikäli niiden saamisessa on hankaluuksia!

Terveisin,

Anni

Aiheet: EHKÄISY, KONDOMI, TURVALLISUUS, turvaseksi,

21-04-2016