X

Raskaustesti ilman alapesua

Raskaustesti ilman alapesua

Raskaustesti ilman alapesua

Tein raskaustestin, mutta en tehnyt ennen sitä alapesuja koska ohjeessa ei niin käsketty tehdä. Käytän epillereitä ja tein testin, koska minulla on jatkuva raskauden pelko. Olen ottanut kaikki pillerit oikein, mutta halusin testata asian. Sain testistä negatiivisen tuloksen, minua huolettaa että testi näytti tuloksen väärin koska en tehnyt alapesuja. Käytin rfsun kotitestiä. Mainittaisiinhan asia erikseen jos se vaikuttaisi testin luotettavuuteen

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Kerroit, että sinulla on raskauspelkoa. Kerroit, että käytät e-pillereitä ohjeiden mukaan, silloin sinulla ei ole raskauden riskiä. Voit olla huoletta. Teit kuitenkin varmistukseksi raskaustestin. Raskaustesti tehdään, kun on epäilys raskaudesta. Se tehdään, kun kuukautisten olisi pitänyt alkaa, eli kuukautiset jäävät pois. Kun raskaustesti tehdään ohjeiden mukaan, siihen voi luottaa. Jokaisessa testissä on hieman eroavaisuuksia ohjeissa, mutta testi ei näytä väärin sen vuoksi, ettei ole tehnyt pesua. Sinulla testiin ei periaatteessa ollut edes tarvetta.

Suosittelisin sinua ensi sijassa käymään terveydenhoitajan puheilla opiskelijaterveydenhuollossa tai terveysasemalla. Raskauspelosta kannattaa keskustella jonkun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ja miettiä yhdessä, mitä ehkäisyn vaihtoehtoja on ja miten pääsisitpeloistasi eroon.

Kaikkea hyvää sinulle,

Maria

Aiheet: alapesu, e-pillerit, raskaustesti, testin luotettavuus,

12-10-2016