X

raskaus

raskaus

Minua pelottaa että olen raskaana. Olen 13vuotias ja minulla pitäisi alkaa kolmannet kuukautiset, mutta ne ovat jo 2viikkoa myöhässä. Minä ja poikaystäväni emme ole olleet yhdynnässä mutta vaatteet päällä seksiä olemme harrastaneet ja suuseksiä. Voinkon siis olla raskaana vai pelkäänkö turhaan? Stressaan paljon, joten vaikuttaako se kuukautisiin? VASTAATHAN PIAN?:(

Vastaus

Hei,

kiitos kysymyksestäsi. Sinua pelottaa mahdollinen raskaus. Kerroit että olette vaatteet päällä hyväilleet toisianne, ja harrastaneet suuseksiä. Raskaaksi voi tulla, kun siemennestettä pääsee emättimen sisälle. Käytännössä tämä tarkoittaa yhdyntää eli että penis käy emättimessä. Se, että sukupuolielimiä hieroo alasti toisiaan vasten, ei mahdollista raskautta. Raskaaksi ei myöskään voi tulla vartaloa tai sukupuolielimiä käsin tai suulla hyväilemällä. Käsin hyväily on turvallista seksiä. Käsin hyväily on hyvä tapa tutustua toisen vartaloon tai tuottaa toiselle mielihyvää. Se on turvallista ja siitä voi rauhassa nauttia ilman pelkoa seksitaudeista tai ei-toivotusta raskaudesta. Voit siis olla huoletta, raskaus ei ole mahdollista. Kuukautisesi ovat hiljattain alkaneet, ja on aivan normaalia että ne voivat aluksi olla epäsäännölliset. Toki myös stressi voi vaikuttaa niihin.

 

Seksiä on monenlaista. Seksi ei tarkoita samaa kuin yhdyntä. Yhdyntään ei aina tarvitse edetä. Seksi on monesti juuri toisen hyvänä pitämistä, lähellä oloa, hyväilyä, intiimiä hierontaa ja kaikkea, mikä tuntuu molemmista hyvältä. Tärkeää on, että kumppanin kanssa voi keskustella erilaisista seksuaalisista mieltymyksistä. Tärkeää on myös muistaa, ettei kukaan ole seppä syntyessään, vaan hyväksi rakastajaksi opetellaan ajan kanssa. On hyvä uskaltaa opastaa kumppaniaan molemmin puolin. Siksi olisi hyvä, että tuntisi myös omat mieltymykset. Itsetyydytys on hyvä tapa tutustua omaan kehoonsa ja oppia tietämään, minkälainen kosketus itsestä tuntuu parhaimmalta.
Ennen kuin jossain vaiheessa mahdollisesti etenette pidemmälle seksin suhteen, teidän olisi hyvä keskustella ehkäisystä. Ehkäisy on aina molempien vastuulla. Olisi myös hyvä selvittää, onko kummallakaan ollut aikaisemmin suojaamattomia seksikontakteja. Jos aikaisempia seksikumppaneita on ollut, olisi syytä varmistaa, ettei seksitauteja löydy. Kondomi on ainut tapa suojautua sekä seksitaudeilta että ei-toivotulta raskaudelta. Myös tytöt voivat harjoitella kondomin käyttämistä ja pitää niitä mukanaan. Se on vain hyvä juttu, että osaa pitää itsestään tai toisesta huolta. Muista ehkäisymenetelmistä voi keskustella esimerkiksi kouluterveydenhoitajan tai terveysaseman lääkärin tai ehkäisyneuvolan työntekijän kanssa.
Nauttikaa toistenne seurasta turvallisesti ja edetkää rauhalliseen, teille sopivaan tahtiin. Pääasia on, että molemmilla on hyvä olla.

 

Mukavaa kevättä!

Aiheet: KUUKAUTISET, menkat, MONENLAISTA SEKSIÄ, raskaus, SEKSI, suojaamaton suuseksi, SUUSEKSI,

12-03-2015