X

Raskaus

Raskaus

Moi!
Harrastin tyttöystäväni kanssa käsipeliä joten voiko touhutipoista tulla raskaaksi jos ne on käden välityksellä menneet naisen sisään? Koskin penistäni jossa oli touhutippoja, mutta ei spermaa. Sen jälkeen sormitin tyttöystävääni ja hän pelkää mahdollista raskautumista. Kuinka suuri todennäköisyys siinä on? Emme ole harrastaneet seksiä tai tehneet muuta. Tapahtuneesta on aikaa 3 päivää.

Vastaus

Hei,

kiitos kysymyksestäsi! Sinua ja tyttöystävääsi mietityttää raskauden mahdollisuus touhutippojen kautta. Tilanteessa jossa penis käy emättimessä ja käytössä ei ole kondomia, on raskaus mahdollinen. Jos on yhdynnässä, pitää käyttää kondomia yhdynnän alusta loppuun. Yhdynnässä on siis mahdollisuus raskauteen myös touhutippojen kautta. Käsin hyväillessä, jos käsissä on touhutippoja (esiliukastetta) tai siemennestettä on hyvin pieni raskauden mahdollisuus, mutta mahdollisuutta ei voi täysin poissulkea.

Jos haluaa olla aivan varma siitä, että raskautta ei tarvitse pelätä, kannattaa kosketella toisen sukuelimiä ilman, että koskee omaa penistä. Tai vaihtoehtoisesti voi käyttää kondomia jo käsillä hyväilyn aikana! Voit perehtyä kondomin käyttöön lisää täältä.

Seksiä on monenlaista -kuvagalleriassa voitte tutustua erilaisiin seksitapoihin ja ehkäisyyn niissä.

Tyttöystävä tai te yhdessä voitte tehdä raskaustestin varmuuden vuoksi kaksi viikkoa tilanteen jälkeen. Mikäli teillä on yhteistä hyväilyä ja käsiseksiä, voi olla hyvä alkaa miettimään ehkäisyn käyttöä. Raskauden ehkäisyyn on vaihtoehtoina kondomin ja liukuvoiteen käyttö ja/tai hormonaalinen ehkäisy, kuten e-pillerit.

Ehkäisystä voi keskustella esimerkiksi ehkäisyneuvolassa tai koulun tai opiskelupaikan terveydenhuollossa.

Mukavaa viikkoa!

Ystävällisin terveisin,

Anni

Aiheet: esiliukaste, käsillä hyväily, käsiseksi, raskaus, SEKSI, siemenneste, touhutipat,

10-12-2018