X

Pippelini

Pippelini

Pippelini

Olen jo varmaan vuoden potenut pippeli vaivoja: terska kutisi, lähes koko ajan erektio, ihan kuiva, yhes vaihees pippelin pää turpos isoks, kerran tuli verta. Oon aika huolissani näistä

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Kerroit, että sinulla on ollut vaivoja pippelin alueella. Kerroit, että alue on kuiva ja kutisee. Pesetkö intiimialueitasi usein saippualla? Intiimipesuun riittää pelkkä vesi tai intiimialueen pesuun tarkoitettu pesuneste esimerkiksi apteekista. Saippualla pesu ja jatkuva peseminen ärsyttää herkkiä limakalvoja ja aiheuttaa kutinaa ja ärsytystä iholle. Sinun kannattaa hankkia apteekista kokeiluun jotain hoitavaa voidetta tai öljyä kosteuttamaan intiimialueen ihoa. Apteekissa henkilökunta auttaa sinua kyllä löytämään sopovan tuotteen.

Kerroit myös, että sinulla on erektio lähes koko ajan. Nuorella iällä erektiot ovat yleisiä, ne tulevat tahtomatta ajasta ja paikasta riippumatta, joskus tilanteet voivat olla kiusallisiakin. Erektiot kuitenkin kuuluvat asiaan, eikä niistä tarvitse hämmentyä tai ihmetellä. Jos erektio on joka kerta kivulias, se voi kertoa hyvin kireästä esinahasta. Tässä tapauksessa kannattaa käydä kertomassa tilanteesta esimerkiksi koulun terveydenhoitajalle.

Jos esinahkasi on kireä ja se aiheuttaa sinulle kipua, kannattaa aina lämpimän suihkun yhteydessä venytellä ja liikutella esinahkaa. Tätä kannattaa tehdä usein. Lisäksi öljyn tai liukuvoiteen kanssa voi kokeilla liikutella esinahkaa ja harjoittelun kautta esinahka hieman löystyy.

Lisäksi kerroit, että pippelin pää kerran turposi ja tuli vähän vertakin. Tällainen esinahan turpoaminen voi viitata jonkinlaiseen tulehdukseen. Sinun kannattaa ehdottomasti käydä kertomassa tilanteesta kouluterveydenhoitajalle. Hän pystyy tarkemmin kartoittamaan tilanteen puhumalla kanssasi. Sitten saat tarpeen mukaan hoito-ohjeet vaivan poistamiseksi.

Näin heti alkuun suosittelen pesemään intiimialueesi huolella lämpimällä vedellä säännöllisesti ilman saippuaa, samalla voit venytellä esinahkaa. Lisäksi kannattaa rasvata intiimialueita jollain herkälle iholle tarkoitetutta hoitovoiteella tai-öljyllä.

Mukavaa viikon jatkoa,

Maria

Aiheet: alapesu, erektio, OMA KEHO, penis, terska,

08-03-2017