X

Peniksen näpyt vaivaa

Peniksen näpyt vaivaa

Peniksen näpyt vaivaa

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Mietit, miten peniksen näpyistä pääsee eroon. Kerroit, että epäilet näppyjen olevan talirauhasia tai helmiäisnystyjä. Näin nettineuvonnan välityksellä on mahdotonta sanoa, mistä näpyistä on kyse. Terskan juuressa monella miehellä on yksi tai kaksi riviä pieniä, viattomia helmiäisnystyjä. Ne ovat harmittomia, eikä niitä tarvitse hoitaa mitenkään. Kuvasit, että sinulla on näppyjä myös kiveksissä, peniksen varressa ja niitä tulee lisää. Kyse ei näin ollen ole helmiäisnystyistä, vaan ennemminkin voivat olla niitä tukkeutuneita talirauhasia. Toisilla näitä on enemmän, toisilla vähemmän. Talin eritys kasvaa murrosiässä ja näin ollen näppyjä voi tulla enemmän myös penikseen. Niille harvemmin tehdään mitään hoitotoimenpiteitä. Näpyt luultavasti vähenevät ajan myötä. Tärkeää on huolehtia tavalliseen tapaan hygieniasta, kuten mainitsitkin. Ei kuitenkaan kannata pestä herkkää aluetta tavallisella saippualla tai liian usein, koska se kuivattaa ja ärsyttää herkkää aluetta entisestään. Intiimialueen pesuun on olemassa omia tuotteita mm. apteekissa.

Et maininnut, onko sinulla ollut koskaan seksiä toisen kanssa. Jos ei ole, kyse ei voi olla ainakaan seksitaudin aiheuttamista näpyistä.

Jos näpyt häiritsevät sinua paljon, voit käydä näyttämässä niitä esimerkiksi koulun terveydenhoitajalle tai käy juttelemassa terveysaseman omalla hoitajalla.

Mukavaa viikkoa,

Maria

Aiheet: finni, helmiäisnystyt, murrosikä, näpyt, penis,

15-05-2017