X

Pelko

Pelko

Pelko

Hei! Tämä on ehkä hiukan typerä kysymys. Mutta kävin gynekologilla, jossa minulta otettiin klamydiatesti. Vastaanoton jälkeen alkoi kauhea kutina. Tiedän että tutkimukset tehdään hygienisesti, mutta entä jos gynekologin välineitä ei olisi putsattu välissä? Eli se olisi ollut toisen naisen emättimessä ja sen jälkeen se olisi laitettu minulle? Tiedän että kysymys on vähän typerä mutta haluaisin vaan selvyyden olisikomahdollista saada esim klamydiatartunta?

Vastaus

Hei,

kiitos kysymyksestäsi. Mietit, olisitko voinut saada klamydiatartunnan gynekologin vastaanotolla. Kerroit, että sinulta otettiin gynekologin vastaanotolla klamydianäyte emättimestä. Hyvä, että kysyt asiaa, jos se jäi vaivaamaan mieltäsi. Gynekologin vastaanotolta et voi saada klamydiatartuntaa. Gynekologisia välineitä ei koskaan käytetä seuraavaan asiakkaan kanssa ilman huolellisesti tehtyjä puhdistustoimenpiteitä asiakkaiden välillä.

Hyvä, että sinulta otettiin kyseisellä vastaanotolla samalla klamydianäyte, jos sinulla on ollut suojaamatonta emätinyhdyntää, jossa se olisi voinut tarttua.

Huolesi siitä, että olisit voinut saada tartunnan vastaanotolla, on turha. Voit siis olla sen suhteen rauhallisin mielin.

Mukavaa viikonloppua,

Maria

Aiheet: gynekologi, klamydia,

22-09-2017