X

Pelko

Pelko

Hei!

Penikseeni on ilmestynyt frenulumin viereen molemmille puolille 2 pientä valkoista näppyä, valkoisia molemmat. Sairastin noin 2vko taaksepäin oireina kuumetta ja kurkkukipua. Ihooni on syntynyt kauheita finnejä. Mistä kyse?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Kerroit, että sinulle on frenulumin eli peniksen kiinnityssiteen molemmin puolin ilmestynyt pari pientä valkoista näppyä.  Todennäköisesti mainitsemasi näppylät ovat ihan harmittomia näppyjä, joita monella nuorella miehellä on peniksen ja terskan alueella. On hyvin normaalia ja yleistä, että terskan reunassa, peniksen varressa tai kivespussien iholla on pieniä näppyjä, joita ei pidä hoitaa mitenkään. Nämä näppylät voivat olla esimerkiksi terskan helmiäisnystyjä tai talirauhasia. Finnit syntyvät, kun talirauhanen tukkeutuu. Finnit ovat nuorilla yleisiä. Ihon epäpuhtauksia saattaa ilmetä väliaikaisesti enemmän myös stressin, hormonitoiminnan muutoksien ja bakteerien seurauksena.

Nettineuvonnan välityksellä on mahdotonta antaa varmaa vastausta näppylöiden syyksi. Jos näppylät oirehtivat tai vaivaavat mieltäsi, käy näyttämässä niitä terveydenhoitajan vastaanotolla.

Jos sinulla on ollut suojaamatonta seksiä, kannattaa käydä myös seksitautitesteissä.

Hyvää viikonloppua,

Maria

Aiheet: iho-oireet, kehitys, NÄPPYLÄT, näpyt, penis,

27-10-2016