X

Onko tämä jotain vaarallista?

Onko tämä jotain vaarallista?

Onko tämä jotain vaarallista?

Moikka ! Olen ollut poikaystäväni kanssa jo pitkän aikaa yhdessä ja meillä on hyvin toiminut seksielämä ollut alusta asti. Aloitin E-pillerit 5kk sitten ja jätimme kondomin pois. Ongelmana on se että aina kun poikaystäväni laukeaa sisälleni, n. 2minuuttia senjälkeen alapääni polttaa ikävästi ja kirvelee. Kipu on aika sietämätöntä ja seksistä ei voi kunnolla sentakia nauttia. Kuivuudesta ei voi olla kysymys koska käytämme joka kerta liukuvoidetta. Tämä harmittaa molempia minua ja poikaystävääni enkä oikein tiedä mitä pitäisi tehdä ja mistä on kyse.

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Kerroit, että olet aloittanut e-pillerit ja olette nyt harrastaneet poikaystäväsi kanssa seksiä ilman kondomia. Kerroit, että sinua alkaa kovasti polttamaan, kun poikaystäväsi on laennut sisällesi. Onko sinulla ollut kipuja silloin, kun käytitte vielä kondomia? Tunnetko samaa kipua silloin, kun poikaystäväsi ei laukea sisällesi?

Siemennesteen voimakkuus on yksilöllistä ja sen makuun ja voimakkuuteen voivat vaikuttaa erilaiset elämäntavat. Se ei kuitenkaan ehkä ole syynä sietämättömän kivun aiheutumiselle.

Oletko varmistanut, ettei sinulla ole hiivatulehdusta, seksitautia tai muuta tulehdusta emättimessä? Ne vaihtoehdot kannattaa myös poissulkea. Joskus myös e-pillerit saattavat aiheuttaa limakalvojen kuivuutta ja siten vaikuttavat myös seksin miellekkyyteen. Silloin kannattaa kokeilla toista e-pillerimerkkiä tai kokonaan toista hormonaalista ehkäisymenetelmää.

Pystyittekö nauttimaan molemmat seksistä, kun kondomi oli käytössä? Jos näin on, teidän kannattaa ehkä harkita kondomin käyttöä siihen asti, että kivun syy selviää ja saat siihen tarvittavan avun. Tai jos kipu tuntuu vain, kun saat siemennesteen sisällesi, kannattaa ehkä jonkin aikaa kokeilla, että poikaystäväsi laukeaisi jonnekin muualle kuin emättimeesi.

Joka tapauksessa, hakeudu gynekologin vastaanotolle ja kerro vaivastasi. On tärkeää, että molemmat voivat nauttia seksistä täysillä. Kivun tuntemukset seksissä kannattaa aina selvittää, niihin yleensä löytyy syy, jota voidaan jollain tavalla hoitaa.

Lue myös nettisivuiltamme Kipu ja seksi

Kaikkea hyvää sinulle ja poikaystävällesi,

Maria

Aiheet: e-pillerit, kirvely, KONDOMI, liukuvoide, sisään laukeaminen,

22-12-2016