X

Onko suuseksi vaarallista ilman kondomia ja ilman seksitauteja vakituisessa suhteessa

Onko suuseksi vaarallista ilman kondomia ja ilman seksitauteja vakituisessa suhteessa

Onko suuseksi vaarallista ilman kondomia ja ilman seksitauteja vakituisessa suhteessa

Hei! Onko siis suuseksi vaarallista ilman kondomia, kun olen vakituisessa suhteessa, jossa kummallakaan ei ole ollut aikaisempia seksikumppaneita eikä todettuja sukupuolitauteja? Tarkoitan tässä lähinnä jotain infektiota tai muuta, joka voisi tarttua limakalvokontaktissa. Esim. miehen terskan päässä on yleensä pieniä jäämiä virtsasta, joten onko tämä vaarallista? Tietysti se on hieman epämiellyttävää aluksi ja olenkin ajatellut mainita hänelle ylimääräisestä peseytymisestä ennen suuseksiä. Joka tapauksessa suuseksi tuntuu hänestä paremmalta ilman kondomia ja haluaisinkin jatkaa sen antamista ilman kondomia, jos se vain muutoin on turvallista (seksitaudit poislukien).

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Pohdit, mitä tartuntoja suuseksissä voi saada. Suojaamattomassa suuseksissä on seksitautien riski. Hi-virus tarttuu suuseksissä heikosti, mutta muut seksitaudit tarttuvat suuseksissä huomattavasti helpommin. Jos ei tiedä, onko kumppanilla seksitautia, kannattaa käyttää suuseksissä peniksen päällä kondomia ja emättimen päällä suuseksisuojaa. Suuseksissä voi kokeilla vaikka makukondomeja, jos ei tykkää kondomin hajusta tai mausta. Kerroit, että sinulla tai kumppanillasi ei ole aikaisempia seksikumppaneita. Tällaisessa tilanteessa seksitautien riskiä ei ole.

On ihan makuasia, miten osapuolet haluavat toteuttaa suuseksiä ja mitä sitä ennen ja jälkeen tapahtuu. Toiset pitävät siitä, että ennen seksiä tai seksin jälkeen käydään yhdessä tai erikseen suihkussa tai muuten peseytymässä, toiset taas eivät koe sitä tarpeelliseksi. Hyvä seksi tuntuu hyvältä ennen seksiä, seksin aikana ja seksin jälkeen, joten voitte toimia sen mukaan, mikä juuri teistä tuntuu luonnolliselta ja hyvältä.

Kun pitää huolta intiimihygieniastaan ja pesee myös sukuelimiään vedellä säännöllisesti, suuseksiä voi hyvillä mielin toteuttaa ilman muiden infektioiden pelkoa.

Mukavaa viikon alkua,

Maria

Aiheet: KONDOMI, neitsyt, SEKSITAUDIT, seksitaudit suussa, suojaamaton suuseksi, SUUSEKSI, terska,

14-11-2016