X

Onko seksitauti mahdollista saada esineestä

Onko seksitauti mahdollista saada esineestä

Onko seksitauti mahdollista saada esineestä

Hei! Onko seksitauti mahdollista saada jostakin esineestä? Jos tunkee satunnaista esinettä esimerkiksi anaaliin, voiko tästä seurata sukupuolitautia?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Pohdit, voiko esineen kautta saada seksitaudin. Jos kyse on itsetyydytyksestä ja omista seksileluista tai kotona olevista esineistä, seksitautien riskiä ei ole. On myös epätodennäköistä saada seksitautia itsetyydytyksessä satunnaista esinettä käyttäen, kuten mainitsit. Kannattaa kuitenkin nämä satunnaiset esineet puhdistaa tai pestä vedellä ennen käyttöä. Lisäksi kannattaa suosia liukuvoiteen käyttöä. Erityisesti anaaliin seksilelua työntäessä liukuvoiteen käyttö on suositeltavaa: se lisää nautintoa ja pitää limakalvot ehjinä.

Jos seksilelut ovat yhteiskäytössä jonkun toisen kanssa, tulee seksilelu tai esine pestä huolellisesti eri käyttäjien välillä. Seksilelujen päällä suositellaan käytettävän myös liukuvoidetta ja kondomia, ja kun käyttäjä vaihtuu, vaihdetaan myös kondomi ja lisätään liukuvoidetta. Seksitaudit nimittäin voivat tarttua seksilelujen tai esineiden välityksellä, kun niitä käytetään yhteisessä seksitilanteessa. Seksilelujen yhteiskäytössä kannattaa käyttää kondomia ja liukuvoidetta.

Toivottavasti tämä vastaa kysymykseesi.

Mukavaa viikkoa,

Maria

Aiheet: MONENLAISTA SEKSIÄ, SEKSITAUDIT, TARTUNTATAVAT,

14-03-2017