X

Olenko mahdollisesti saanut sukupuolitaudin

Olenko mahdollisesti saanut sukupuolitaudin

Harrastin seksiä miehen kanssa pari päivää sitten. Aluksi käytössä ei ollut kondomia. Penis oli muutaman kerran suussani ilman kondomia. Mies ei saanut orgasmia. Kuinka suuri mahdollisuus on että olen saanut sukupuolitaudin ja mitkä taudit ovat mahdollisia? Voinko saada sukupuolitaudin suuseksiä saavana osapuolena?
Ennen kuin otimme kondomin käyttöön penis saattoi olla emättimen suulla tai ehkä käydä vähän sisälläkin. Onko mahdollista että olen saanut sukupuoli taudin?
Onko raskaus mahdollinen? Seksin jälkeen huomasin, että häpyhuulessani on pieni haava, voiko haavan kautta saada tartunnan?
Miten nyt tulisi edetä?

Vastaus

Moikka,

kiitos kysymyksestäsi. Sinua mietityttää, onko mahdollista saada seksitautia jos penis on suussa hetken, itse saa suuseksiä tai jos penis on hieman emättimen suulla tai sisällä. Mietit myös raskauden mahdollisuutta.

Seksitaudit tarttuvat suojaamattomassa emätin- ja anaaliyhdynnässä sekä suojaamattomassa suuseksissä. Suuseksissä seksitaudit tarttuvat suuseksiä antavalle osapuolelle, eli taudit eivät tartu suusta sukupuolielimiin. Mikäli penis on emättimen sisällä ilman kondomia, on mahdollisuus seksitautitartuntaan ja raskauteen, koska peniksen esiliukasteessa voi olla siittiöitä. Mitään todennäköisyyksiä en voi sanoa, vaan sinun tulisi käydä seksitautitesteissä terveysasemalla, opiskelijaterveydenhuollossa tai sukupuolitautien poliklinikalla. Bakteeriperäiset seksitautitestit (klamydia ja tippuri) on otettava niistä paikoista millaista seksiä harrastaa. Mikäli suojaamattoman yhdynnän lisäksi on ollut suojaamatonta suuseksiä, tarvitaan myös nielunäyte ja anaaliseksissä näyte peräaukon suulta. Seksitautitesteihin voi hakeutua klamydian ja tippurin osalta 1-2 viikkoa, kuppa 3-6 viikkoa, hiv 1-3 kuukautta ja B-hepatiitti 1-6 kuukautta riskitilanteen jälkeen. Seksitaudeilta voi suojautua parhaiten käyttämällä kondomia yhdynnässä alusta loppuun ja antamalla suuseksiä kondomin tai suuseksisuojan läpi. Lisää ehkäisystä voit lukea täältä:https://justwearit.fi/turvallisempaa-seksia/kondomit-ja-liukuvoiteet/.

Raskauden suhteen voit odottaa seuraavia kuukautisiasi ja/tai tehdä raskaustestin varmuuden vuoksi, vaikka raskauden mahdollisuus onkin pieni.

Mukavaa viikonjatkoa,

Anni

Aiheet: emätinyhdyntä, KONDOMI, raskaus, raskaustesti, SEKSITAUDIT, seksitaudit suussa, seksitautitesti, SUUSEKSI,

01-12-2015