X

Olen huolestunut

Olen huolestunut

Olen huolestunut

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Kerroit, että sinulla oli aikaisemman tyttöystäväsi kanssa suojaamatonta suuseksiä, jolloin tyttöystäväsi suuhun meni vähän siemennestettä. Kerroit, että olitte molemmat silloin neitsyitä. Olet ymmärtänyt ihan oikein, jos kummallakaan teistä ei aikaisemmin ollut ollut mitään seksikontakteja, ei seksitautien tartunnan riskiä teillä aikaisemman tyttöystäväsi kanssa ollut. Se toki edellyttää, että kumpikin on puhunut totuudenmukaisesti siitä, millaisia suhteita aikaisemmin on ollut. Se on teidän välinen asia, josta olette varmasti silloin puhuneet.

Tällöin voi sanoa, että suuseksissänne ex-tyttöystäväsi kanssa ei ole voinut tarttua mitään seksitauteja. Joten, et voi tartuttaa mitään seksitautia nykyiselle tyttöystävällesi. Sinun täytyy kuitenkin keskustella seksistä nykyisen tyttöystäväsi kanssa. Millaisia suhteita hänellä on aikaisemmin ollut? Onko niissä ollut mitään seksitautien riskiä? Millaista ehkäisyä teidän kannattaisi käyttää?

Puhuit myös, että aiotte käyttää kondomia. Se on mukava kuulla. Hienoa, että haluatte kantaa vastuun itsenne ja toisenne hyvinvoinnista. Kondomi suojaa seksitaudeilta ja ei-toivotulta raskaudelta. Raskaaksi voi tulla myös ensimmäisessä yhdynnässä. Yhdyntä ei kuitenkaan ole ainoa seksitapa. Voitte “harjoitella seksiä” monella tapaa, teille sopivalla tavalla. Toisen kehoa voi hyväillä monin eri tavoin. Käsin hyväily on turvallista seksiä kaikin puolin. Edetkää rauhassa, toisianne kuunnellen. Hyvä seksi tuntuu hyvältä ennen seksiä, seksin aikana ja seksin jälkeen. Tärkeää on, että seksi tuntuu molemmista miellyttävältä ja turvalliselta.

Kerroit myös, että koet itsesi vielä neitsyeksi. Se on ihan ok. Jokainen saa määritellä neitsyyden haluamallaan tavalla. Voit keskustella asiasta nykyisen tyttöystäväsi kanssa, onko hän neitsyt ja miten hän sen määrittelee. Ei ole yhtä oikeaa tapaa määritellä sitä, mutta kannattaa kuulla myös toisen määritelmä, jotta ei tule myöhemmin väärinkäsityksiä.

Lue lisää monenlaisesta seksistä nettisivuiltamme.

Mukavaa viikon jatkoa!

Maria

 

KESKEN!

Aiheet: eka kerta, neitsyt, SEKSITAUDIT, suojaamaton suuseksi,

13-09-2016