X

Neitsyt “uudelleen “

Neitsyt “uudelleen “

Neitsyt “uudelleen “

Hei olen 20v tyttö ja haluaisin kysyä että näkeekö aina gynekologi sitä että oletko neitsyt vai ei ? Sillä en ole enään ja vanhempani ovat hyvin uskonnollisia onko mahdollista että voi gynekologi erehtyisi neitsydestäni?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Olet huolissasi siitä, näkeekö gynekologi, oletko neitsyt vai et. Sinun ei tarvitse olla huolissasi. Gynekologilla ei ole oikeutta puhua vanhemmillesi. Olet jo täysi-ikäinen ja sinulla on oikeus hoitaa omia asioitasi ilman vanhempiesi suostumusta. Mutta gynekologi ei voi myöskään puhua alaikäisen nuoren vanhemmille ilman tämän suostumusta.

Lisäksi on väärä uskomus, että gynekologi tai muu ulkopuolinen voisi suoraan sanoa emätintä tai emättimen aukkoa ympäröivää immenkalvoa katsoessa, onko tyttö neitsyt vai ei.  Jokaisella tytöllä on omanlaisensa immenkalvo, joka on saattanut venyä muistakin syistä kuin pelkästään seksistä. Immenkalvon aukon väljyydessä on luonnostaankin suuria eroja tyttöjen välillä.

Näin ollen voit huokaista helpotuksesta ja saat rauhassa hoitaa asiasi gynekologilla. Gynekologilla käyntiä pelätään turhaan. Gynekologi on sinua varten ja haluaa vain auttaa sinua. Kysy häneltä sinua askarruttavia asioita rohkeasti.

Hyvää viikon jatkoa!

Maria

Aiheet: gynekologi, immenkalvo, neitsyt,

07-09-2016