X

Miten pitkään raskaus näkyy virtsatestissä?

Miten pitkään raskaus näkyy virtsatestissä?

Miten pitkään raskaus näkyy virtsatestissä?

Miten pitkään raskaus voi olla havaittavissa virtsatestillä? Ainakin raskauden alkuvaiheessa käsittääkseni voi havaita, mutta entä vaikka 5. kuulla? Onko olemassa jokin aikaraja, minkä jälkeen raskautta ei voi havaita kaupan tai apteekin testeistä, vaan pitää mennä esim. verikokeeseen?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Apteekin raskaustesteissä ei ole aikarajaa, jonka jälkeen testi ei enää toimisi. Testit antavat luotettavan tuloksen viimeistään kaksi viikkoa kuukautisten pois jäämisestä. Testit perustuvat istukkahormonin erityksen havaitsemiseen ja hormonia erittyy koko raskausajan.

Tyttö voi tulla raskaaksi emätinyhdynnässä, jossa siittiöitä sisältävää spermaa pääsee emättimeen ja siellä hedelmöittämään munasolun. Raskautta voi ehkäistä käyttämällä kondomia ja/tai hormonaalista ehkäisyä, kuten e-pillereitä tai hormonikierukkaa. Tehokkaimman suojan saa käyttämällä sekä kondomia että hormonaalista ehkäisyä. Kondomi on oikein käytettynä luotettava suoja myös ei-toivotulta raskaudelta. Lue täältä, mitä pitää ottaa huomioon kondominkäytössä.

Toivottavasti sait vastauksen kysymykseesi. Muistathan käydä lukemassa justwearit.fi-sivujen tieto-osioita ja pelaamassa minivisoja, saat niiden avulla lisää tietoa ehkäisystä ja seksuaalisuudesta!

Terkuin,

Anni