X

Minipillereiden luotettavuus

Minipillereiden luotettavuus

Minipillereiden luotettavuus

Onko minipillerit sekä kondoomin käyttö luotettava ehkäisy menetelmä? Vai onko minipillerit tosiaan niin luotettavia että ei ole huolen häivää vaikka esim. Kondoomi pettäisi?

Vastaus

Hei,

Sinua mietityttää, ovatko minipilleri ja kondomi yhdessä luotettava ehkäisymenetelmä ja ovatko minipillerit luotettava ehkäisymenetelmä, jos kondomi menisi rikki. Raskauden ehkäisyssä minipillerit ovat luotettava ehkäisymenetelmä ja tottakai pillerit ja kondomi yhdessä ovat luotettava raskaudenehkäisymenetelmä. Moni käyttää raskaudenehkäisynä vain e-pillereitä tai muuta hormonaalista ehkäisyä. Kondomia käytettäessä on tärkeää käyttää liukuvoidetta, joka pitää kondomin ehjänä ja limakalvot paremmassa kunnossa, sekä lisää nautintoa. Lue lisää kondominkäytöstä täältä!

Kondomi on ainoa ehkäisymenetelmä joka suojaa seksitaudeilta. Mikäli seksikumppanit ovat toistensa ensimmäiset, ei riskiä seksitautien tarttumiseen ole. Mikäli jommallakummalla kumppaneista on aikaisempia suhteita, joissa on ollut suojaamatonta suuseksiä tai emätin- tai anaaliyhdyntää, on tärkeä käydä seksitautitesteissä. Seksitautitesteihin pääsee omalla terveysasemalla, opiskelijaterveydenhuollossa tai sukupuolitautien poliklinikalla.
Lue lisää seksitautitestauksesta täältä.

Mukavaa joulunodotusta,

Anni

Aiheet: EHKÄISY, KONDOMI, SEKSI,

04-12-2017