X

Miehellä ei seiso

Miehellä ei seiso

Miehellä ei seiso

Olen tapaillut jo muutaman kuukauden erästä miestä. Ollaan yritetty harrastaa seksiä muutamaankin kertaan, mutta miehellä ei seiso. Ollaan juteltu asiasta, mutta emme saa siihen mitään ratkaisua. Tiedän, että mies välittää minusta ja minä hänestä sillä ollaan sovittu, että ei tapailla muita, mutta silti minua ihmetyttää, että mistä tämä voi oikein johtua. Mieskin on ihmeissään ja myös hieman nolona asiasta, koska hänellä ei kuulemma ennen ole ollut tällaista ongelmaa. Mies sanoo kuitenkin, että hänellä on seissyt seurassani joskus, mutta ei juuri niillä hetkillä, kun ollaan yritetty harrastaa seksiä. Mistä tämä voisi johtua???

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Sinua mietityttää, mistä voi johtua se, että kumppanille ei tule seksitilanteessa erektiota. Tälle voi olla useita syitä, mutta yleisimmin syyt liittyvät jonkinlaisiin suorituspaineisiin tai siihen, että seksitilanne ei ole täysin rento.

Seksi uuden kumppanin kanssa on aina enemmän tai vähemmän jännittävää. Toista ihmistä ei vielä täysin tunne. Kummallakaan ei ole vielä näkemystä tai tietoa siitä, minkälaista seksi juuri tämän ihmisen kanssa on ja usein toiveista ei ole keskusteltu paljoa etukäteen. Uudessa seksitilanteessa, etenkin ihmisen kanssa, josta välittää, voi olla paljon paineita itsestä ja siitä, onko toisen mielestä riittävä. Erektioon liittyy paljon paineita: kestääkö se, onko penis kumppanin mielestä sopiva, tapahtuuko laukeaminen aikaisemmin kuin on toivonut tai ollenkaan jne. Eli seksitilanteessa on läsnä monenlaisia tiedostamattomia tai tietoisia ajatuksia ja paineita.

Joskus tilanteessa auttaa se, että seksille ei aseteta mitään paineita ja varsinkaan yhdyntää ei yritetä hetkeen. Kumppanin kanssa voi olla läheisyyttä, ehkä hierontaa, suuseksiä tai käsillä hyväilyä ja liukuvoiteen kokeilua, mutta ilman paineita erektiosta. Näin voitte myös tutustua pikkuhiljaa toisiinne ja miettiä sitä, mitkä asiat/teot/kosketukset ovat molempien mielestä mieluisia. On tärkeää, että erektiosta ei tule isoa asiaa ja sille ei aseteta liikaa paineita. Paineet ja stressi on takuuvarma kiihottumisen este. Voitte myös keskustella intiimissä, turvallisessa ja mukavassa tilanteessa siitä, onko seksissä jotain erityistä, joka kiihottaisi. On hyvä muistaa, että seksuaalinen halu ja kiihottuminen syntyy aina aivoissa. Eli mikä tilanteessa voisi olla sellaista, joka mahdollistaa kiihottumisen ja yhteisen seksin. Monelle turvallisuus ja se, että voi olla oma itsensä, on tärkeää, jotta seksi on nautinnollista.

Kysymyksestäsi ei tullut esiin, minkälainen keskinäinen vetovoimanne on ylipäätään?

Voit halutessasi vastata vielä kahteen viimeisimpään kysymykseeni ja vastaan sinulle vielä uudestaan.

Ystävällisin terveisin,

Anni

Aiheet: erektio, HALU, KIIHOTTUMINEN, NAUTINTO, SEKSI, suhteet,

15-02-2019