X

Lateksiallergia

Lateksiallergia

Lateksiallergia

Epäilen että olen lateksille allerginen. Niin kuinka kauan oireiden ilmenemiseen menee aikaa? Itsellä noin 3-12 tuntia, niin voiko se olla allergiaa?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Mietit, onko sinulla mahdollisesti luonnonkumi- eli lateksillergia. Kondomin käytön jälkeen ei kuulu tulla kutinaa, punoitusta, ihottumaa tai muita iho-oireita. Jos saat tavallisista kondomeista käytön jäkeen aina oireita, on hyvin mahdollista, että sinulla on lateksiyliherkkyys. Sitä esiintyy 1-2 % väestöstä. Oletko kokeillut lateksittomia kondomeja? Jos sinulla ei ole niistä tullut mitään oireita, on aika varmaa, että ongelmasi johtuu tavallisista kondomeista. Saatko vastaavia oireita muusta kuin kondomeista?

Kokeile nyt ensimmäisenä lateksittomia kondomeita, jos et ole niitä aikaisemmin kokeillut. Jos ne sopivat sinulle , eikä oireita esiinny, kannattaa siirtyä vain lateksittomien kondomien käyttöön. Kokeile seksissä myös vesipohjaista tai silikonipohjaista liukuvoidetta, joka pitää limakalvot ja kondomin paremmin ehjinä. Käy terveydenhoitajalla tai lääkärissä keskustelemassa oireistasi. Vastaanotolla lateksiallergia voidaan vasta varsinaisesti oireiden peusteella tai testeillä todeta.

Mukavaa alkuviikkoa!

Aiheet: allergia, KONDOMI, lateksi,

02-02-2015