X

Kondylooman tarttuminen

Kondylooman tarttuminen

Kondylooman tarttuminen

Hei! olin vuosia sitten tilanteessa, jossa annoin suuseksiä, ja sen jälkeen olin vastaanottaja. Kävin tilanteen jälkeen seksitautistesteissä, joissa otettiin kaikki mahdolliset testattavat eikä mitään löytynyt. Nyt kuitenkin olen huomannut pienen punaisen näppylän peräaukkoni seudulla, joka on siis aivan todella pieni mutta kipeä. Voiko se olla kondylooma yms? Yhdyntää siis ei tapahtunut, ja mielestäni poika ei kosketellut peräaukon seutua. Voiko se olla seksitauti?

Vastaus

Moikka,

olet huolissasi peräaukon seudulla olevasta kipeästä näppylästä. Näin nettineuvonnan kautta on valitettavasti mahdotonta sanoa varmasti, mistä näppylä on tullut tai mikä se on. Kondylooma tai herpes voi tarttua yhdynnässä tai suuseksissä, ja voi olla vuosia oireeton, ja puhjeta myöhemmin. On kuitenkin epätodennäköistä, että näppylä on kohdallasi seksitauti peräaukon alueella, jos ei tapahtunut peräaukon nuolemista tai anaaliyhdyntää.

Kuvailemasi tilanteen perusteella on siis jokseenkin epätodennäköistä, että kyse olisi seksitaudista tuosta suuseksitilanteesta. Kyseessä voi olla esimerkiksi tulehtunut talirauhanen eli finni. Kipeitä finnejä voi olla peräaukon seudulla iholla. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti käydä näyttämässä näppylää lääkärille, jos näppylä oireilee, eikä lähde ajan kanssa pois.

Hyvä, että kävit tilanteen jälkeen varmistamassa, ettei seksitauteja ole.

Mukavaa viikonloppua,

Maria

Aiheet: herpes, kondylooma, peräaukko,

12-01-2018