X

kondylooma

kondylooma

kondylooma

Miten kyseistä tautia hoidetaan ja lähteekö se tartuttuaan enään ikinä pois,

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Pohdit, miten kondyloomaa hoidetaan ja lähteekö se koskaan pois. Kondylooma on seksitauti, jossa ilmaantuu syylämäisiä ihomuutoksia. Kondylooman voi saada suojaamattomassa emätin- ja anaaliyhdynnässä sekä suojaamattomassa suuseksissä. Kondylooma todetaan vain ihomuutosten perusteella. Jos oireita ei ilmene, tartuntaa ei tarvitse pelätä etukäteen.

Kondylooma on virustauti, joten mitään parantavaa lääkitystä toistaiseksi ei ole, vaan tartunta paranee ajan kanssa itsestään, elimistön oman immuunipuolustusjärjestelmän aktivoituessa. Paranemisen nopeus riippuu yksilöllisistä eroista immuunipuolustuksessa. Kondylooma voi joillain kuitenkin uusiutua myöhemmin. Syyliä itsessään voidaan poistaa erilaisin keinoin. Näistä keinoista voi puhua hoitajan kanssa, kun tauti on todettu.

Jos mitään seksitauteja ei ole todettu, kaikenlaisia seksitauteja on turha pelätä ennakkoon. Paras tapa suojautua seksitaudeilta on harjoitella kondomin käyttöä hyvissä ajoin ennen seksiä toisen kanssa.

Hyvää alkuviikkoa,

Maria

Aiheet: hpv, kondylooma, SEKSITAUDIT, TARTUNTATAVAT,

12-12-2016