X

Kondomi väärinpäin

Kondomi väärinpäin

Kondomi väärinpäin

Poikaystävän kanssa harrastimme seksiä, ja aluksi laitoimme kondomin väärinpäin. Emme kuitenkaan rullanneet sitä auki, vaan huomasimme asian melkein heti kun yritimme laittaa sen paikalleen. Poikaystävä sitten käänsi kondomin oikein päin ja jatkoimme. Kondomi pysyi paikallaan ja kaikki meni muuten hyvin. Silti mietin, onko tällaisessa tilanteessa seksitaudin tai raskauden riskiä? En ainakaan huomannut kondomin kärjessä mitään nestettä (touhutippoja) kun käänsimme sen, mutta nyt pelkään taas mahdollista raskautta/seksitautia.

Vastaus

Moikka!

Kiitos erittäin hyvästä kysymyksestä. Kun kondomi on laitettu ensin väärinpäin, se tulisi heittää pois ja ottaa tilalle uusi kondomi. Syynä on juuri se, että peniksestä voi esiliukasteen mukana tulla siittiöitä ja tilanteessa on myös seksitautien tarttumisen riski. Raskaustestin voi tehdä varmuuden vuoksi ja seksitautitesteissä käymisen tarpeellisuus riippuu siitä, onko kummallakaan teistä ollut suojaamatonta seksiä ennen toisianne?

Mikäli jommallakummalla teistä on ollut aikaisemmin suojaamatonta suuseksiä tai emätin- tai anaaliyhdyntää, tulisi käydä seksitautitesteissä. Seksitautitesteissähän on muutenkin hyvä käydä uuden suhteen alussa, tällöin heterosuhteessa tarvitsee ehkäistä enää ei-toivottuja raskauksia. Lue täältä, miten pääset seksitautitesteihin.

Lue lisää kondominkäytöstä.

Mikäli kummallakaan ei ole ollut mitään seksiä aikaisemmin, ei seksitautien tarttumisen riskiä ole.

Mikäli haluat vielä keskustella aiheesta, voit tulla chattiimme juttelemaan torstaina klo 15-18. Chatin löydät justwearit.fi-etusivulta.

Mukavaa viikkoa!

t. Anni