X

Kondomi ja epillerit

Kondomi ja epillerit

Hei! Käytän epillereitä ja kondomia ehkäisynä, olen miettinyt onko se turvallisuuden kannalta tarpeeksi tehokas ehkäisemään raskautta? Minulla on pelkona se, että jos saisin oksennustaudin enkä saisi pilleriä pysymään millään sisällä, ja kondomia olisi käytetty oikein niin voisiko silloin tulla raskaaksi? Eli jos saisin vatsataudin ja ottaisin ohjeen mukaan ylimääräisen pillerin mutten sitäkään saisi pidettyä sisällä tarpeeksi kauaa aikaa lääkkeen otosta niin tarvitsisiko raskautta pelätä jos joka kerralla oltaisiin tarkastettu kondomin oikein käyttäminen? Olen todella tarkka asiasta ja teen kaikkeni jotta käytän ehkäisyä oikein. Näin ei ole vielä käynyt koskaan, mutta ennakkoon ajattelin kysyä, koska olen viimeaikoina ollut töissä paikoissa josta olen huonon vastustuskyvun takia saanut vatsataudin. Lisäksi myös, voiko siihen luottaa että jos raskautuisi niin ne kuukautiset kyllä loppuisivat tai ainkin niihin tulisi muutoksia? Olen lukenut juttuja joissa raskautta ei olla huomattu ajoissa koska kuukautiset olivat rilleet silti normaalisti. Tekstini on hieman sekava, mutta toivottavasti siitä saa kysymykseni selvään.

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Sinua mietityttää onko e-pillerit ja kondomi luotettava ehkäisymenetelmä. Hienoa kun huolehdit ehkäisyasioista! Jos käyttää yhdistelmäehkäisypillereitä eli e-pillereitä, todennäköisyys tulla raskaaksi on äärimmäisen pieni, kunhan muistaa syödä pillerit ohjeiden mukaan. E-pillereiden ehkäisyteho on 99% tai yli, kun noudatetaan ohjeita.  Oksennustauti voi heikentä ehkäisypillerin tehoa, mutta kerroit että teillä käytössä myös kondomi. Kondomi on oikein toimiva keino välttyä seksitaudeilta ja ei-toivotulta raskaudelta.  Voit siis luottaa ehkäisymenetelmiesi tehoon täysin, ja raskauden mahdollisuudesta ei tarvitse olla huolissaan.

Halutessasi voit myös mennä ehkäisyneuvolaan puhumaan muista hormonaalisista ehkäisymenetelmistä. E-pillereiden lisäksi on olemassa myös muita erittäin tehokkaita vaihtoehtoja, kuten ehkäisyrengas ja ehkäisyimplantaatti. Lääkärin kanssa voi keskustella eri vaihtoehdoista ja yhdessä voitte miettiä, millainen ehkäisymenetelmä toimisi sinun elämäntilanteessasi parhaiten.

terveisin,

Mervi

Aiheet: e-pillerit, kaksoisehkäisy, KONDOMI, kondomin asettaminen, KUUKAUTISET, menkat, raskaus,

03-11-2016