X

Klanydia tartunta

Klanydia tartunta

Klanydia tartunta

Hei.
Alkoi mietityttämään että onko mahdollista saada esim. Klamydia tartunta siinä vaiheessa kun yhdynnän jälkeen ottaa kondomin pois päältä ja naisen eritteitä pääsee vaikka valumaan tai käsistä terskan alueelle?

Vastaus

Hei,

Kiitokset kysymyksestäsi, jossa pohdit klamydian tarttumista yhdynnän jälkeen. Hyvä, että teillä oli kondomi käytössä yhdynnän ajan. Kondomi onkin tehokas ja ainut tapa suojautua seksitaudeilta.

Kun kyse on yhdynnästä, penis tulee ottaa emättimestä tai peräaukosta pois, kun siemensyöksy on tullut, koska penis veltostuu ja kondomi saattaa silloin luiskahtaa helpommin pois paikoiltaan. Kannattaa vielä lukea tarkemmin kondomin käytön ohjeet kondomipakkauksesta tai nettisivuiltamme. Kun toimii ohjeiden mukaisesti, kondomi on päällä koko yhdynnän ajan ja säilyy ehjänä, ei seksitautitartunnan riskiä ole.

Kuvailemassasi tilanteessa ei ole seksitautien riskiä. Kondomi kannattaa kuitenkin ottaa aina huolellisesti pois yhdynnän jälkeen, jotta mahdollinen siemenneste ei pääse valumaan kondomista.

Tiedoksi vielä tämä: klamydia ja muut seksitaudit voivat tarttua emätin- tai anaaliyhdynnässä ilman kondomia ja suuseksissä ilman kondomia tai suuseksisuojaa. Käsillä hyväillessä seksitaudit eivät tartu. Lue lisää erilaisista seksitavoista ja niihin liittyvistä seksitautiriskeistä nettisivuiltamme.

Mukavaa pääsiäistä,

Maria

Aiheet: klamydia, SEKSITAUDIT, TARTUNTATAVAT,

12-04-2017