X

Klamydiatestistä

Klamydiatestistä

Klamydiatestistä

Hei, sain klamydiaan kerta-annos lääkityksen elokuun alussa. Kahden viikon päästä menin labraan kontrollinäytteeseen, joka antoi negatiivisen tuloksen. Ensimmäisen lääkitysen jälkeen minulle kuitenkin alkoivat klamydiaa muistuttavat oireet (virtsatessa kirvely, valkovuoto, vatsakivut) joita minulla ei alussa ollut, vaan klamydia oli ollut oireeten. Odotin koko ajan että kontrollinäyte olisi positiivinen ja yllätyin kun se olikin negatiiivinen. Syyskyyn alussa hakeuduin taas klamydiatesteihin ja tulos oli ns. raja-arvolla. Menin seuraavalla viikolla uudelleen testeihin ja tulos oli positiivinen. Lääkäri epäili, että olen saanut taudin uudestaan, mutta ongelmana on että poikaystäväni on käynyt testeissä samaa tahtia kuin minäkin ja hänen tuloksensa ovat aina olleet negatiivisia. Olemme myös käyttäneet kondomia. Klamydiani täytyy siis olla se sama kuin aiemminkin ja lääkäri sanoikin ettei ole mahdotonta että tauti ei menisi ohi ekalla lääkityksellä, sillä tauti voi "muhia" minulla kohdun suulla, tai limakalvoilla tai jopa munasarjoissa ja putkahtaa sieltä joskus oireellisena. Sain taas kerta-annos lääkityksen ja nyt minua pelottaa, että voiko klamydia tulla immuuniksi antibiooteille ja että tauti ei lähtisi minulta koskaan? Pelkoani lisää se, että vaikka lääkityksestä on jo kaksi lähes kaksi viikkoa, niin alavatsakipuni eivät ole vieläkään lähteneet, vaikka voivathan kivut toki muustakin johtua.

Vastaus

Hei!

Kysyt klamydian hoidosta ja kerrot, että oireilet edelleen. Sen enempää oireisiin kantaa ottamatta (kuten sanoitkin, ne voivat liittyä muuhunkin) suosittelen tilanteessasi ehdottomasti ottamaan yhteyttä sinua hoitaneeseen lääkäriin. Todennäköisesti ensimmäinen  saamasi antibioottihoito ei ole syystä tai toisesta tehonnut, mikä on joskus mahdollista. Kannattaa kuitenkin kysyä lääkäriltä, miten nyt asiassa edetään, varsinkin kun kerrot oireilevasi edelleen.

Nettineuvonnassa edes terveydenhoitoalan ammattilainen ei voi ottaa kantaa sairaudenhoidollisiin kysymyksiin, sillä nettineuvonnassa ei ole mahdollista kysyä tarkentavia kysymyksiä eikä tilanteesta ole muita tietoja käytettävissä. Toivottavasti saat apua tilanteeseesi!

Oikein hyvää syksyn jatkoa!

Veera

Aiheet: alavatsakivut, antibiootti, klamydia, KONDOMI,

09-10-2015