X

Klamydiatestin luotettavuudesta

Klamydiatestin luotettavuudesta

Minulla oli noin vuosi sitten suojaamaton yhdyntä miehen kanssa jolla nyt vuoden jälkeen todettiin klamydia. Hänellä ei sanomisiensa mukaan ole ollut muita minun jälkeeni ja minäkin olen vain yhden kanssa ollut sen jälkeen. Kävin myös itse äskettäin klamydiatesteissä ja olivat negatiiviset. Minulla on ollut virtsavaivoja mutta jos klamydia aiheuttaisi ne ja tauti olisi virtsaputkessa niin eikö sen olisi pitänyt näkyä klamydia-virtsanäytteessä? Voiko olla mahdollista että klamydia ei tarttunutkaan häneltä minulle?

Vastaus

Hei!

Kysyt klamydian tarttumisesta. Mikäli kumppanillasi tosiaan ei ole ollut muita kumppaneita sinun jälkeesi, on todennäköistä että hänellä on ollut klamydiatartunta jo silloin kun teillä on ollut seksiä. Kerrot, että olet käynyt testeissä ja ne ovat olleet negatiivisia, joten tässä tapauksessa klamydia ei ilmeisesti vain ole tarttunut sinuun. Tämä on toki aina seksitautien kanssa mahdollista. Virtsanäyte on luotettava osoittamaan emätinyhdynnässä mahdollisesti tapahtuneen tartunnan. Mikäli teillä kuitenkin oli lisäksi esimerkiksi suuseksiä tai anaaliyhdyntää, tulisi näytteet ottaa varmuuden vuoksi myös nielusta ja peräaukosta. Klamydia on bakteerin aiheuttama seksitauti, joten se ilmenee paikallisinfektiona.

Mikäli sinulle tulee vielä jotain kysyttävää mieleen, suosittelen, että käännyt terveydenhoitajan tai lääkärin puoleen siellä paikassa mistä sait lähetteet testeihin.

Terveisin,

Veera

Aiheet: klamydia, SEKSI, SEKSITAUDIT, seksitautien tarttuminen, seksitautitesti, seksitautitestit,

23-02-2016