X

Klamydia suussa

Klamydia suussa

Hei!
Olen kamppaillut klamydiatartunnan kanssa tämän syksyn. Ilmeisesti sain sen samalta henkilöltä uudelleen toisella kertaa, vaikka häneltä sitä ei alapäästä löytynyt ja käytimme yhdynnässä kondomia. Meillä oli suojaamatonta suuseksiä, joten tartunta on ilmeisesti tullut siitä. Molemmat ovat nyt syöneet antibioottikuurit, mutta silti pelottaa, jos tartunta uusisi vielä kolmannen kerran.
Paikallinen julkisen puolen terveyskeskus ei suostunut pyydettäessä ottamaan näytettä myös suusta. Onko minulla mitään keinoa selvittää onko tauti poissa myös suun limakalvoilta?
Pelkoani lisää myös se, että muistan kerran antaneeni tartuttajalleni epähuomiossa suojaamatonta suuseksiä antibioottikuurin jälkeisenä päivänä, tämän jälkeen emme olleet enää yhdynnässä ja pissakontrollinäytteestä tuli negatiivinen tulos.
Olen läksyni tästä oppinut, enkä tule enää koskaan harrastamaan suojaamatonta suuseksiä parisuhteen ulkopuolella, en edes tutun kanssa.
Tuntuu etten pääse taudista ja sen pelosta koskaan eroon.

Vastaus

Hei!

Ikävä kuulla, että sinulle on aiheutunut noin paljon harmia. Olette kuitenkin kumppanisi kanssa toimineet ihan oikein, eli hakeutuneet seksitautitesteihin suojaamattoman seksin jälkeen. Kuulostaa siltä, että olet yrittänyt tehdä kaiken voitavasi, mutta sinun pitäisi vaan vielä yrittää pyytää terveysasemalta nielunäytettä. Koska virtsanäytteesi on ollut viimeisellä kerralla negatiivinen, ei siis ole mahdollista että sinulla olisi klamydiatartuntaa enää virtsaputkessa. Suojaamattomassa suuseksissä tartunta on kuitenkin mahdollista saada nieluun, jos on ollut suuseksissä antavana osapuolena eli on voinut saada toisen ihmisen eritteitä suuhunsa. Mikäli nielunäytteesikin on negatiivinen, voit toivottavasti sen jälkeen olla huoleti. Ei ole mitään syytä pelätä seksitauteja, vaikka toki on hyvä pyrkiä suojautumaan seksissä, ja tarpeen tullen hakeutua testeihin, niin kuin nyt teitkin. Toivottavasti voit jatkossa kuitenkin nauttia seksistä ilman pelkoja!

Veera

Aiheet: KONDOMI, nieluklamydia, SEKSITAUDIT, seksitaudit suussa, suojaamaton suuseksi, SUUSEKSI,

28-12-2016