X

Kipu anaaliseksin jälkeen

Kipu anaaliseksin jälkeen

Kipu anaaliseksin jälkeen

Harrastin anaaliseksiä, ja anaali tuntuu aralta supistaessa. Ei vaikuta ulostamiseen eikä muuten. On myös arka kosketukselle. Supistaessa tuntuu oudolta. Voiko kyseessä olla jokin tauti? Kondomi oli käytössä. Kannattaako käydä lääkärissä vai meneekö itsestään ohi?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Kerroit, että olet harrastanut anaaliseksiä, ilmeisesti kyse oli anaaliyhdynnästä? Oliko tämä ensimmäinen anaaliyhdyntä? Ennen anaaliyhdyntää on hyvä tutustua omaan peräaukkoon vaikka sormen avulla. Tässä kannattaa käyttää liukuvoidetta. Liukuvoiteen käyttö on ehdottoman tärkeää myös anaaliyhdynnässä. Liukuvoide auttaa pitämään kondomin ja limakalvot ehjinä. Jos liukuvoidetta ei erikseen ollut teillä käytössä, peräaukon limakalvot ovat hankauksesta ärtyneet ja tämän vuoksi saatat jonkin aikaa kokea jonkinlaisia epämiellyttäviä tuntemuksia peräaukossa tai -suolessa. Kova hankaus saattaa aiheuttaa myös haavaumia. Tämä on mitä luultavammin vain ohi menevää.

Sinun ei tarvitse mennä seksitautitestihin, koska kondomi oli käytössä. Jos oireet pian helpottuvat ja häviävät, sinun ei tarvitse tehdä mitään erityistä asian suhteen.

Jatkossa kannattaa huolehtia runsaasta liukuvoiteen käytöstä, siinä ei kannata säästellä. Anaaliseksissä se on nautinnon kannalta tärkeintä. Voit myös pyytää, että etenette kumppanin kanssa rauhassa ja panostatte aluksi sormilla peräaukon hyväilyyn. Hienoa, että kondomi oli käytössä, se on paras tapa suojautua seksitaudeilta.

Mukavaa viikon alkua,

Maria

Aiheet: anaaliseksi, anaaliyhdyntä, KONDOMI, peppuseksi, SEKSITAUDIT,

24-01-2017