X

Huolestunut

Huolestunut

Voiko minulla olla jokin tauti? Harrastimme seksiä poikaystäväni kanssa (molemmat ovat ensimäiset seksikumppanit toisilleen)ja nyt on pari viikkoa tullut runsaasti valkovuotoa joka on katkeran hajuista.Pitäisikö käydä testeissä? Kiitos jo etukätee jos vastaat kysymykseeni,en oikein tiennyt toista paikkaa mistä tulla kysymään luotettavasti.

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Mietit, oletko voinut saada jonkin taudin seksistä. Kerroit, että sinulla oli seksiä poikaystäväsi kanssa ja olette toisillenne ensimmäiset seksikumppanit. Sinun kannattaa puhua kumppanisi kanssa asiasta. Jos kummallakaan ei ole ollut aiemmin seksiä muiden kanssa, seksitautien mahdollisuutta ei ole. Et kertonut, oliko teillä kondomia käytössä. Kondomi suojaa seksitaudeilta ja emätinyhdynnässä ei-toivotulta raskaudelta.

Pahanhajuinen ja runsas valkovuoto voi johtua erinäisistä syistä. Voit lukea esimerkiksi yhden artikkelin täältä. Tietyssä kohdassa kuukautiskiertoa valkovuodon eritys voi olla runsaampaa, myös hormonitoiminnan muutokset saattavat vaikuttaa valkovuodon määrään ja koostumukseen. Pahanhajuinen valkovuoto voi viitata myös hiivatulehdukseen.

Hiivatulehdukseen saa lääkityksen apteekista ilman reseptiä, mutta jos sinulla ei ole aikaisemmin ollut kyseistä vaivaa, kannattaa ehdottomasti käydä lääkärin vastaanotolla. Suosittelen siis varaamaan ajan terveysasemalle, jotta oireisiin löytyy syy ja se voidaan tarvittaessa hoitaa.

Hyvää viikon jatkoa,

Maria

Aiheet: eka kerta, hiivatulehdus, neitsyt, SEKSITAUDIT, seksitautitestit,

11-10-2016